Acțiunile

50 puncte bonus
1960 rezolvări
Romană

Quiz despre acțiuni.

Îți recomandăm ca înainte să răspunzi la chestionar, să citești mai jos microcursul despre acțiuni. Te va ajuta să afli mai multe despre acești termeni și să  răspunzi corect la întrebări.

Micro-Curs despre Acțiuni

Ce sunt acțiunile?

Acțiunile sunt niște titluri de valoare care atestă dreptul de proprietate asupra unei fracțiuni dintr-o firmă.

De exemplu, tu și cu prietenul tău, OchiDeVultur88, vreți să faceți un stand de limonadă. Fiecare contribuiți cu bani din care să cumpărați lămâile și mierea, aduceți de acasă standul, paharele, coșul de gunoi și apa. Dacă contribuția voastră este egală, atunci se poate spune că fiecare dintre voi are 50% din afacere. 50% + 50% = 100% Asta înseamnă că veți putea împărți banii pe care îi câștigați la jumătate, în mod egal.

Dar dacă tu ai contribuit mult mai mult decât OchiDeVultur88, să zicem tu cu 3 părți iar el cu 1 parte, atunci se poate spune că tu deții 75% din acțiunile firmei voastre, pe când el deține restul de 25%

Să spunem că la un moment dat vreți să cumpărați un storcător automat de citrice, care costă 200 de lei. Dar nu aveți acești bani. O opțiune este să mergeți la un prieten și să-i propuneți să vă dea acești bani, iar în schimb voi o să-i dați din acțiunile voastre, să fie și el  în firmă.

Dacă inițial tu aveai 75% din firmă și OchiDeVultur88 25% din firmă, după ce al treilea prieten vă dă banii să cumpărați storcătorul, să zicem că tu vei rămâne cu 65%, OchideVultur 15% iar noul acționar va avea 20%.

Cum evoluează valoarea unei acțiuni în timp? Și ce garanții sunt?

Nu există nicio garanție cu privire la valoarea viitoare a unei acțiuni. Valoarea acestora poate să crească, să scadă sau să rămână constantă. Nimeni nu îți garantează cum va evolua valoarea acțiunii.

Ce influențează evoluția valorii unei acțiuni?

Valoarea unei acțiuni este influențată de mai mulți factori, printre care cel mai puternic este cererea și oferta

 

Pot să fac un împrumut ca să achiziționez acțiuni?

Poți face, dar nu este indicat

 

Ce îți conferă deținerea unei acțiuni?

Drepturi și obligații

 

Ce este Adunarea Generală a Acționarilor?

O adunare a tuturor oamenilor și persoanelor juridice care dețin acțiuni la o companie.

Exemplu de problemă pe care o s-o găsești strecurată în quiz-uri:

Dacă tu pui 1.000 de kidicoini și ParașutistulRoz88 pune 3.000 de kidicoini ca să vă cumpărați un artefact valoros care vă generează în fiecare lună 100 de kidicoini, cum o să împărțiți acei bani?

a              Tu 25 kidicoini, el 75 kidicoini lunar

b             Tu 50 kidicoini, el 50 kidicoini, că așa e corect

c              Tu 75 kidicoini, el 25 kidicoini lunar

d              Tu 100 kidicoini, el zero și luna următoare faceți invers.

Tu știi să o rezolvi?

  Cine poate emite acțiuni?

  Companiile. Statul român nu emite acțiuni, el emite obligațiuni.

   

  Probleme cu Acțiunile? Raportează!

  Partener Principal:

  Kidibot caută partener principal!

  Susținători activi:

  Kidibot este sustinut de Google Kidibot este sustinut de Electrica Kidibot este sustinut de Robofun Kidibot este sustinut de Zarva Kidibot este sustinut de Interbrand Kidibot este sustinut de BRD Kidibot este sustinut de Zooku Kidibot este sustinut de eMag Kidibot este sustinut de Telekom Kidibot este sustinut de Digi Kidibot este sustinut de ARCUB Kidibot este sustinut de Societatea Muzicala Kidibot este sustinut de Bucharest Science Festival Kidibot este sustinut de Kooperativa 2.0 Kidibot este sustinut de Soca Tour Kidibot este sustinut de Gadgetway

  Edituri prietene:

  Kidibot este sustinut de Editura Niculescu Kidibot este sustinut de Humanitas Junior Kidibot este sustinut de Editura Corint Junior Kidibot este sustinut de Editura Arthur

  Parteneri educaționali:

  Kidibot este sustinut de Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale Kidibot este sustinut de Știință și Tehnică Kidibot este sustinut de Raiffeisen Bank Kidibot este sustinut de Astroclubul Bucuresti Kidibot este sustinut de Institutul Geologic al Romaniei

  Parteneri din afara granițelor României:

  Kidibot este sustinut de FORI - Federația Organizațiilor Românești din Italia

  KIDIBOT în lume:

  USA | UK | CA | CH | ES | AE | IT | RO
  Total time: 1.3414721488953 s