Concursuri KIDIBOT pentru copiii români din Italia!

NOU! Kidibot, împreună cu FORI și Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, organizează concursurile Kidibot Italia!!!

Crocobeții sunt niște extratereștrii nesuferiți care atacă Pământul/România prin lene și prostie.Doar copiii pot să salveze situația, dovedind că citesc și învață.

Copiii români din Italia pot să răspundă la 5000+ de quizuri în română despre cărți, matematică, istorie, geografie, informatică, biologie, fizică, științe, etc, etc. Ei câștigă puncte, avansează în clasament și câștigă premii, faimă, ajută pe mulți alți copii, atât din România cât și din Italia să devină mai deștepți, mai educați.

Care sunt beneficiile?

 1. MAI MULTĂ EDUCAȚIE + MOTIVAȚIE.
  Copiii vor citi și vor învăța mai mult în limba română, printr-o platforma educațională MULTI-PREMIATĂ la nivel european (15 distincții câștigate în ultimii 2 ani). Vezi aici lista premiilor
  În România, 92,17% dintre părinți spun că Kidibot îi ajută mult și foarte mult pe copiii lor să citească și să învețe mai mult! Vino și tu!


 2. MAI MULȚI PRIETENII DIN LOCALITATEA TA
  Se vor crea legaturi mai strânse între membrii comunităților de români, concursul având componentă pe echipe (Ex: Comunitatea Copiilor Români din Milano, Comunitatea Copiilor Români din Trieste, etc)
 3. ÎMBUNĂTĂȚIREA IMAGINII ROMÂNILOR DIN ITALIA!
  Copiii români din Italia vor ajuta prin activitatea lor pe copiii italieni să citească și să învețe mai mult în limba italiană. Astfel se va îmbunătăți imaginea românilor din Peninsulă! Cum anume? Creând quizuri noi în limba italiană, pentru care vor primi puncte de fiecare dată când alt copil le va rezolva corect. Noi vom face acțiuni de PR să promovăm aceste cazuri, odată cu lansarea variantei KIDIBOT în limba italiană: www.kidibot.it.

Ce poți câștiga:

Durată concurs:

 • 3 luni, câte un concurs pe lună. August, Septembrie, Octombrie 2019. Tic tac

Cine poate participa:

 • DOAR copiii români din Italia, cu vârsta între 6-18 ani.
 • părinții lor (vor vedea progresele copiilor)
 • profesorii din Italia

Ce trebuie să faci (dacă ești luptător copil):

 • să îți faci un cont gratuit pe www.Kidibot.ro, specificând localitatea/regiunea din Italia unde stai (cont de copil, părinte sau profesor)
 • să intri în comunitatea copiilor români din localitatea ta (dacă nu există, o poți crea tu)
 • să câștigi cât mai multe puncte pentru tine și echipa/comunitatea ta. Cum anume?
  • răspunzi la quizurile de pe Kidibot.ro, dovedind că ai citit cărți/povești/poezii în limba română, că ai învățat matematică, istorie, geografie, etc.
  • să creeze quizuri noi, în limba română sau în limba italiană, ca să ajuți și copiii italieni să devină mai buni, când vor intra direct pe kidibot.it.
  • să vorbești pe chatul Kidibot cu copiii din comunitatea ta
  • să te distrezi :). Vezi alte modalități de a câștiga puncte.

Cine va înmâna premiile?

 • prietenii noștri de la FORI (Federația Organizațiilor Românești din Italia) vor organiza un eveniment de predare al premiilor. Cei care nu pot să ajungă, vor primi premiile câștigate prin poștă. 🙂

Ai întrebări despre acest concurs?

Noi, fondatorii Kidibot, (Constantin și Alina Ferșeta) vom fi foarte fericiți să te ajutăm pe tine, dragă părinte/profesor, să dai un viitor mult mai frumos copiilor tăi, prin educație și motivație!

Acest proiect este realizat cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni. Proiect finanţat de MRP. Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a MRP.

Ai întrebări? Contactează-ne aici.

CÂȘTIGĂTORI AUGUST 2019

Telefonul – NaturaAbile1 – tragerea la sorți aici – https://www.youtube.com/watch?v=EiyTwGE1epI

O carte – Câștigătorul Norocos – NaturaAbile1 (a avut mai multe puncte câștigate decât toți ceilalți participanți la un loc)

O carte pentru fiecare membru din echipa câștigătoare.

Câte o carte – top 3 cei mai bine clasați

NaturaAbile1 
TigreCarino99 
BaristaCalmo1 

Mai sunt 2 luni! Mult succes!

Partener Principal:

Kidibot caută partener principal!

Susținători activi:

Kidibot este sustinut de OMV Petrom Kidibot este sustinut de Țara lui Andrei Kidibot este sustinut de Robofun Kidibot este sustinut de ELKO
Kidibot este sustinut de Interbrand Kidibot este sustinut de Zooku Kidibot este sustinut de Societatea Muzicala Kidibot este sustinut de Gadgetway

Edituri prietene:

Kidibot este sustinut de Editura Niculescu Kidibot este sustinut de Editura Arthur Kidibot este sustinut de Editura Corint Junior

Parteneri educaționali:

Kidibot este sustinut de Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale Kidibot este sustinut de Știință și Tehnică Kidibot este sustinut de Raiffeisen Bank Kidibot este sustinut de Astroclubul Bucuresti Kidibot este sustinut de Institutul Geologic al Romaniei

Parteneri pentru românii din afara granițelor României:

Kidibot este sustinut de Ministerul pentru Rom\nii de Pretutindeni

KIDIBOT în lume:

USA | UK | CA | CH | ES | MD | IT | RO

Total time: 0.38825583457947 s