0770.745.585 hello@kidibot.ro

Află cât de bun ești ca Hacker sau Expert în Cybersecurity!

Începe quizul acum:

Results

Bravo! Ești super-tare.

Ai câștigat 300 puncte Kidibot o diplomă, dacă în următoarele 24 de ore te înscrii la Cursul de Cybersecurity Kidibot!

 • Vei putea să participi la Cursul de Cybersecurity Kidibot în fiecare săptămână, live, pe Zoom.
 • Vei putea să-ți downloadezi toate diplomele/certificatele câștigate
 • Extra puncte, extra distracție

Dacă nu te înscrii în 24h, vei pierde ce ai câștigat!

  În ce clasă este Kidibotul:

  Cum vrei să te înscrii:

  Bravo!

  Chiar dacă ai mai greșit la întrebări, ești super-tare. Majoritatea oamenilor nu știu să răspundă corect și sunt victime sigure ale hackerilor!

  Ai câștigat 200 puncte Kidibot diplomă, dacă în următoarele 24 de ore te înscrii în ACADEMIA EROILOR KIDIBOT.

  Vei putea să participi la Cursul de Cybersecurity Kidibot în fiecare săptămână, live, pe Zoom.

  Dacă nu te înscrii în 24h, vei pierde ce ai câștigat!

   În ce clasă este Kidibotul:

   Cum vrei să te înscrii:

    

   next

   #1. Un prieten îți trimite un mesaj de genul ”Dacă nu trimiți acest mesaj mai departe la minim 7 prieteni, o să ai 7 ani de ghinion”. Ce faci?”

   Majoritatea acestor mesaje sunt glume proaste. Totuși, o minoritate sunt foarte periculoase pentru că ele conțin malware, care îți pot infecta calculatorul. Acest ”spam prietenos” poate să infecteze milioane de telefoane/calculatoare în câteva zile. De aceea trebuie să nu faci ce spune mesajul, să te oprești și să suni pe acel prieten care ți le-a trimis, să îi explici că este greșit ceea ce a făcut!

   next

   #2. Ești plecat cu părinții în vacanță. Ce faci?

   Când ești plecat de acasă nu este indicat să postezi imagini pe social media. Este posibil ca prietenii unor prieteni de-ai tăi să fie hoți, să își dea seama că sunteți plecați de acasă și să vină să vă spargă casa.

   Chiar unele societăți de asigurare refuză să plătească despăgubiri în aceste cazuri, pentru că, practic, i-ați invitat pe hoți la voi acasă! 🙂

   Așadar, mai bine nu spui că ești plecat de acasă. Este mai sigur!

   next

   #3. Cum îți dai seama că un hacker a intrat pe calculatorul tău?

   În majoritatea cazurilor, un hacker NU îți va muta fișierele, astfel încât nu îți vei da seama că ceva nu e la locul lui. În schimb, îți va căuta prin fișiere lucruri interesante, precum parole, cărți de credit, informații utile pentru el, criptomonedă, etc..

   De aceea este recomandat să îți creezi un fișier ”capcană”, care să conțină parole fake, nume de cărți de credit, useri de mail/jocuri/… Când va descoperi și va deschide acel fișier, automat se va trimite un email către tine/părinții tăi, încât să știi că cineva a călcat în capcană. 🙂 Hack the hacker!

   La Cursul de Cybersecurity Kidibot o să înveți tot felul de astfel de trickuri utile, să-ți ajuți părinții și prietenii.

   next

   #4. Știi ce este un keylogger?

   Hackerii folosesc astfel de programe de tip KEYLOGGER care înregistrează toate tastele pe care tu le apeși pe calculator/telefon și le trimit către ei.

   Aceste programe sunt foarte ușor de downloadat și instalat. Inclusiv prietenii, dacă îți lași telefonul/calculatorul nesupravegheat până te duci la baie, pot să-ți instaleze acest program, ca să-ți afle parolele.

   La cursul Kidibot de Cybersecurity o să afli cum să te protejezi împotriva lor!

   next

   #5. Crezi că în acest moment calculatorul tău este atacat?

   White hackerii au făcut un test. Am luat un calculator neprotejat, l-au conectat la Internet. În cât timp crezi că a fost atacat? În 28 secunde!!!

   Deci, foarte probabil, toate device-urile tale sunt ”încercate” zilnic, chiar în fiecare oră/minut. Pur și simplu sunt tool-uri automate care fac aceste scanări în mod automat pentru hackeri. Tu ai toate dispozitivele securizate? Ai antivirus bun? Ai upgrade-urile făcute? Ai firewall? Ai sisteme anti-malware? Ai un comportament preventiv?

   Prin Cursul de Cybersecurity Kidibot te vom ajuta să stai în siguranță.

   next

   #6. Cât timp crezi că i-ar lua unui hacker să-ți spargă parola ta?

   Toate parolele se pot sparge, dacă cineva depune suficient de mult efort.

   Poți să intri aici să verifici cât de ușor de spart este parola ta. https://howsecureismypassword.net/

   Ideal este ca parola să fie lungă, să conțină litere mari, litere mici, cifre și semne. Unii hackeri încearcă să ghicească parole, alții folosesc calculatoare puternice care rulează milioane de parole pe secundă. Alții folosesc alte metode, multe mai interesante 🙂

   next

   #7. Cum este mai bine să ai setat WiFi-ul la tine acasă?

   Este mult mai bine să ai Wi-Fi-ul ”ascuns”, astfel încât să nu se vadă clar numele lui. Este o setare din router pe care părinții tăi trebuie să o facă, astfel încât rețeaua ta de acasă să nu mai emită în clar numele ei. Este o bifă doar. Un hacker poate să identifice mult mai ușor rețeaua deschisă și să încerce să se conecteze la ea. Dacă este ”hidden”, atunci, pe lângă parola ar mai trebui să găsească și numele rețelei, ceea ce înseamnă securitate mai mare!

   next

   #8. Wow! Ai găsit un USB memory stick afară, în fața casei tale. Ce faci cu el?

   Peste 50% dintre oamenii care găsesc un USB memory stick îl vor băga în calculator, curioși să vadă ce este pe el. Mare greșeală! Ha, ha, ha!

   Hackerii folosesc această metodă extrem de eficientă în a prelua controlul asupra calculatorului victimă prin 2 modalități.

   1. Pe un USB stick normal, din comerț, pun un fișier care suscită curiozitatea, gen ”Salarii.docx” sau ”Parole.doc”. Când curiosul îl deschide, se infectează instantaneu.

   2. USB stickul arată ca un USB stick normal, dar de fapt este un mini-calculator, pe care în secunda în care îl bagi în USB îi dă acces acces hackerului la calculatorul tău. Evil 🙂

   Partea funny este că acum mai mulți ani la o conferință de Hacking, un hacker a împrăștiat mai multe astfel de stickuri pe jos. Majoritatea celor care le-au găsit au căzut în plasă :). Așa că, mare atenție!

   La Cursul de Cybersecurity vei afla o grămadă de astfel de trickuri ale hackerilor! ;D

   next

   #9. Un om rău vede următoarea poză pe social media. Care din următoarele afirmații este adevărată?

   Din pozele pe care le pun oamenii pe internet oamenii răi pot afla foarte multe informații pe care le pot folosi să-și atingă scopurile malefice. 🙂

   De exemplu, în această imagine:

   • vedem că fata are uniformă de școală (și putem afla la ce școală învață, de unde poate să fie răpită)
   • vedem că este fan a diverse formații muzicale, din posterele de pe pereți (și poate să se folosească de această informație pentru a-i intra pe sub piele)
   • vedem că are iPhone și îi face plăcere să se dea mare cu el (iar, o informație utilă)
   next

   #10. Câte parole ar trebui să ai?

   În fiecare zi noi și noi site-uri sunt sparte de către hackeri și parolele folosite devin publice. Dacă ai aceiași parola peste tot, când o parolă este compromisă, atunci toate conturile tale vor fi compromise. K-Pow! Kaput! Bye-bye!

   De aceea, trebuie să ai parole diferite, să-ți protejezi interesele online. La Cursul de Cybersecurity Kidibot o să te învățăm cu să-ți creezi parole complicate ușor de ținut minte. 🙂

   next

   #11. Tu faci back-up la datele tale?

   Ideal este să faci back-up (copie de rezervă a datelor tale) cât mai des. Acest lucru îți va fi de folos ție și familiei tale dacă hard-disk-ul calculatorului/telefonului/tabletei se strică, dacă este virusat, dacă se șterge voit/din greșeală, dacă datele sunt criptate cu un crypto-locker.

   Cum ar fi să pierzi TOATE pozele tale, toate referatele de la școală, toate documentele casei? Ar fi FOARTE neplăcut și costisitor.

   Back-up-ul se poate face pe hard-diskuri externe, pe DVD-uri, în cloud, pe alte calculatoare…

   Ține minte, TOATE dispozitivele de stocare se strică mai devreme sau mai târziu… TOATE!

   finish

   .