Experiența Kidibot a unor campioni: Școala Gimnazială Nr. 2 Zimnicea

Scoala Gimnaziala Nr. 2 Zimnicea
4.5
(2)

Textul de mai jos ne-a fost trimis de către doamna profesor Loredana Dorobăț de la Școala Gimnazială Nr. 2, Zimnicea (mulțumim frumos!). Copiii din această școală sunt campionii absoluți (ca echipe) pe Kidibot din ultima jumătate de an.

Merită să vedem cum procedează, ce beneficii au și de ce toate școlile din România ar trebui să învețe de la ei.


Kidibot? Wow! Un joc creativ și distractiv, o invitație într-o lume a cunoașterii și lecturii, o competiție deschisă, o POVESTE …O POVESTE CAPTIVANTĂ despre ce înseamnă spiritul competițional și ce trebuie să faci ca să  fii competitiv în primul rând cu tine însuți și apoi cu ceilalți.

            Povestea noastră începe într-o zi de vară… Kidibot mi-a ieșit în cale întâmplător. Mai întâi am privit cu uimire, apoi m-a invadat un soi de curiozitate amestecată cu neîncredere. Ideea primă? ,, O altă platformă educațională banală! Totuși, hai să încercăm, are un nume simpatic și pare că ne cheamă…De ce  să nu încercăm?’’ Și am trimis zvon către…elevi. Fiind încă vacanța de vară, șansele erau minime să reușesc ceva. Puștii bateau mai mult mingea sau oboseau bicicletele, fetele făceau plimbări multe și relaxante sau toți erau încă în altă locație la bunici…

Având elevi cât de cât ascultători, după câteva ore am primit primele semnale, timide ce-i drept, gen: ,, Vom crea cont…’’. ,, Frumos, am zis,…poate totuși’’…, gândindu-mă că orice pas mic poate deveni o șansă mare în viitor, nu? Și astfel, încetul cu încetul, kidiboții mei au început să se înmulțească și aproapte toți elevii de gimnaziu au astăzi cont. Surprinzător a fost că un kidibot, printre primii cu cont pe platformă, a fost și printre primii trei 2 luni consecutiv. Iar locurile și premiile obținute de el a declanșat ,, nebunia’’ printre elevi. ,,Ce ai făcut? Cum ai procedat? Vrem și noi…’’ erau comentarii pe care le auzeai în clase sau pe holurile școlii.

Neîncrederea a fost înlocuită de speranță, iar curiozitatea a devenit dorință. Dorința de a deveni cel / cei mai bun(i), dorința de a ne valorifica acele competențe dobândite pe parcursul anilor de studiu, dorința de a ne testa cunoștințele și de a ne face cunoscuți.

Am reușit oare? Cu siguranță! Cum?                                                               

În primul rând grație unor oameni mari cu suflet de copil, unor oameni implicați în tot ceea ce fac și care alcătuiesc echipa Kidibot. Seriozitatea si promptitudinea răspunsurilor primite ne-au dovedit că  și noi trebuie să ne comportăm ca atare.

În al doilea rând, am reușit prin tot ceea ce ne-a oferit platforma Kidibot, în sine. Ne-a oferit posibilitatea de a colabora și de a ne cunoaște mai bine. Cum? E posibil așa ceva? Hmm! Să te cunoști mai bine grație unei platforme… sună interesant! Ei bine, fiind Kidiboți, copiii au putut vorbi despre ideile lor, despre pasiunile pe care le au, despre quizuerile rezolvate și despre ce quizuri vor să creeze.

Kidibot i-a determinat să creeze strategii individuale și de echipă, să impună reguli în cadrul grupului care să fie respectate de toți, să fie disciplinați în comportament și în limbaj. Să fie corecți asumându-și greșelile făcute și evitând altele.

Și ce altceva? I-a motivat să valorifice cunoștințele învățate, să se verifice și- un lucru esențial- i-a motivat să citească. Mult. E un adevărat iureș în clase. Cărți cumpărate. Cărți împrumutate. Cărți citite din scoarță în scoarță. Cărți discutate. La ore, pe hol, pe grupul Kidibot( a,da, uitasem! Avem un grup kidibot în școală). Experiențe de lectură. Personaje preferate. Lacrimi de tristețe sau de fericire lăsate în urma cărților… suspine și reproșuri. Bucurii.

Și, în plus, exercițiul pe această platformă i-a ajutat pe unii copii să obțină note mai bune la anumite discipline și să se evidențieze…

Acum, la aproape cinci luni de navigat pe platformă, credem că am reușit destule lucruri: să fim primii timp de patru luni consecutiv la echipe- nu puteam fără Kidi, să avem copii clasați lună de lună pe primele trei locuri sau printre primii trei- grație lui Kidi, să avem recrutori câștigători timp de trei luni- din nou grație lui Kidi,… am reușit să fim uniți și să ne ajutăm- prin impulsul dat de Kidi.

Astfel că astăzi Kidibot înseamnă pentru noi vis realizat, dorințe împlinite, bucuria de a fi recompensat cu premii atractive pentru un lucru bine făcut de fiecare dintre noi și de toți împreună.

Mulțumim, Kidibot pentru tot!

Povestea continuă încă…

Un mic Kidibot de carton creat de un luptător din Școala Gimnazială Nr. 2, Zimnicea. Mulțumim! 🙂

Cât de mult ți-a plăcut acest articol?

Dă click pe o steluță să votezi.

Nota medie 4.5 / 5. Număr de voturi: 2

Nu sunt voturi până acum. Fii tu primul care votează!

Mulțumim.

Vrei să ne dai follow?

Ne pare rău că nu ți-a plăcut acest articol!

Cum putem să îmbunătățim?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *