Copiii fac FAPTE BUNE și devin STÂLPI AL COMUNITĂȚII/EROI LOCALI!

5
(7)

Salutare dragi Kidiboți

De doi ani și jumătate de când am lansat platforma educațională Kidibot, ne-am propus să ajutăm copiii să citească și să învețe mai mult.

Până acum am reușit să ajutăm copii din peste un sfert din școlile din România!

A venit timpul să trecem la următorul nivel.

Lansăm STÂLPII COMUNITĂȚII!

Îi vom ajuta pe copii să ACȚIONEZE, să facă mai multe FAPTE BUNE, la nivel de familie, la nivel de școală, la nivel de cartier, localitate sau chiar la nivel planetar. Să se implice în comunitate.

De ce?

Pentru că pe copii acest lucru îi va ajuta să devină niște adulți compleți. Îi vor face să fie proactivi, motivați, energici. Vor citi mai mult, vor învăța mai bine și vor fi adevărați lideri de opinie!

Cum funcționează Stâlpii Comunității:

Pasul 1. Copiii fac fapte bune.

Pasul 2. Părinții sau profesorii fac câteva poze la respectiva activitate.

Pasul 3. Ne trimiteți pozele și o scurtă descriere a respectivei fapte bune.

Pasul 4. Kidibot va premia fapta buna cu puncte bonus (asta înseamnă șanse mai mari la premii), va da insignă virtuală de EROU LOCAL STÂLP AL COMUNITĂȚII și va promova fapta bună la nivel național, ca să inspirăm și alți copii și adulți să facă acelați lucru. 🙂

Pasul 5. La 5, 10, 25, 50, si asa mai departe de fapte bune, copiii vor primi CERTIFICAT DE STALP AL COMUNITATII / EROU LOCAL. Iar EROII GOLD vor fi motivati suplimentar sa faca fapte bune. Pana la urma, efortul merita recompensat.

O să dau câteva exemple:

 MatematicianulAmbițios22 a colectat selectiv deșeurile și își convinge și familia să facă acest lucru. Astfel, nu mai ajung la groapa de gunoi materialele reciclabile.

 CyborgulDestept14 vede la el pe stradă oameni care aruncă gunoi pe spațiu verde și trimite mesaj primăriei locale să rezolve problema. Sau vede o groapă în carosabil. Sau un grafitti pe gardul școlii lui, care trebuie curatat.

Sau PiticaAiurită99, care împreună cu 3 colegi de clasă propun o serie de măsuri să se eficientizeze consumul de curent electric în școala lor pe perioada iernii.

Cum ziceam, prin promovarea respectivei fapte bune la nivel național, vom încerca să-i motivăm și pe alți copii să facă la fel. Și astfel, să ajutăm această țară și această planetă să evolueze în bine.

Până la urmă, noi trăim într-o țară care are nevoie ca de aer de implicare civică. Copiii pot să fie un exemplu foarte puternic, atât pentru alți copii cât și pentru noi, adulții. Și astfel, Crocobeții mai pierd încă o luptă… 😉

A, încă un lucru.

Vom recompensa SUPLIMENTAR curajul de a recunoaște când NU ți-a ieșit ceva. De exemplu, dacă vom da 200 de puncte pentru o acțiune de succes, vom da 250 de puncte dacă ai curajul să recunoști că ai dat greș, din diverse considerente. De ce? Pentru că, noi ca români, trebuie să începem mai des să ne recunoaștem greșelile și să învățăm din ele.

Deci, nu uitați.

Faceți fapte bune, anunțați-ne pe platforma Kidibot, pe email la hello @ kidibot.ro sau cu hashtag Stalpii Comunitatii pe Facebook/Instagram și haideți să-i inspirăm și pe alți copii (și adulți) să facă și ei la fel.

Împreună cu Kidibot putem schimba România și planeta în bine. Ține doar de noi!

Copiii astfel vor participa și în Kidibot European Wars, o luptă împotriva Crocobeților la nivel de continent, unde vor învăța despre mituri UE, despre fake news, despre beneficiile uniunii și vor acționa în spiritul ei, făcând fapte bune, implicându-se în viața civică. Am menționat că vor câștiga extra puncte, extra insigne și extra șanse de câștig?

Toți copiii care răspund la chestionarele legate de Uniunea Europeană, de media literacy, de fake news vor primi automat insigna de CETĂȚEAN BUN EUROPEAN. 🙂

Vă mulțumim!

Cât de mult ți-a plăcut acest articol?

Dă click pe o steluță să votezi.

Nota medie 5 / 5. Număr de voturi: 7

Nu sunt voturi până acum. Fii tu primul care votează!

Mulțumim.

Vrei să ne dai follow?

Ne pare rău că nu ți-a plăcut acest articol!

Cum putem să îmbunătățim?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *