Călătoriile doctorului Dolittle – lansare carte și film

3
(2)

Dragi Kidiboți, avem o veste bună. Editura Corint Junior lansează săptămâna viitoare cartea ”Călătoriile doctorului Dolittle”. Iar la cinema veți putea vedea filmul cu același nume, cu Robert Downey Jr..

Robert Downey Jr. este Dolittle în recenta producție omonimă a Universal Pictures. Și, pentru că de multe ori un film care are un personaj cunoscut și iubit de multe generații pleacă de la o carte de mare valoare, Editura Corint publică Călătoriile doctorului Dolittle, cartea lui Hugh Lofting, apărută în 1922 și distinsă, un an mai târziu, cu Newbery Medal, prestigiosul premiu american acordat cărților pentru copii.

Doctorul Dolittle a fost dintotdeauna foarte îndrăgit, chiar și atunci când era doar eroul scrisorilor pe care Hugh Lofting le trimitea de pe front, în Primul Război Mondial, copiilor săi.

Călătoriile doctorului Dolittle este povestea prieteniei dintre John Dolittle și un băiat de zece ani, Tommy Stubbins, care, după ce găsește o veveriță rănită, devine asistentul doctorului, un mare iubitor de animale. Împreună cu prietenii de nădejde ai domnului Dolittle, ei pornesc într-o călătorie pe mare, către Insula Maimuței-Păianjen. Firește, ca orice călătorie, nici aceasta nu este lipsită de primejdii și de aventuri care te țin cu sufletul la gură, mai ales când din echipaj mai fac parte un cățel, un cimpanzeu și un papagal!

Hugh Lofting (1886–1947), romancier și poet britanic, s-a născut la Maidenhead, în Anglia. Înainte de a deveni scriitor, a călătorit prin multe țări, iar apoi s-a stabilit pentru totdeauna în Statele Unite ale Americii.

Cele mai cunoscute lucrări literare ale lui Lofting sunt cele 12 volume care îl au ca erou pe doctorul Dolittle. Povestea doctorului Dolittle a primit în 1920 Lewis Carroll Shelf Award. Opera sa include și volumele Porridge Poetry, The Story of Mrs. Tubbs și Gub Gub’s Book: An Encyclopedia of Food.

Coperta cărții Călătoriile Doctorului Dolittle, publicată acum la Corint Junior, este realizată de Ángel Domínguez, unul dintre cei mai buni ilustratori ai prezentului, distins cu numeroase premii.


Lectura plăcută!

Cât de mult ți-a plăcut acest articol?

Dă click pe o steluță să votezi.

Nota medie 3 / 5. Număr de voturi: 2

Nu sunt voturi până acum. Fii tu primul care votează!

Mulțumim.

Vrei să ne dai follow?

Ne pare rău că nu ți-a plăcut acest articol!

Cum putem să îmbunătățim?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *