Cum a fost la Kidibot Hackathon Scratch 3-4 Octombrie 2020

5
(7)

Ieri am terminat Kidibot Hackathon pe Scratch, primul eveniment de acest gen pe care l-am organizat.

Am venit 16 copii (viitori) programatori/oameni de afaceri/medici/etc + 3 copii mentori (Eric, Matei și Ștefan) + Monica Guzik (doamna profesoară din Londra) + subsemnatul (Constantin Ferseta). Trebuiau să fie mai mulți copii, dar unii părinți au dispărut în ceață, alții au înțeles că e doar duminica, nu și sâmbăta, alții au avut probleme personale (se mai întâmplă)… Oricum, nu am vrut să fac follow-up din principiu, noi aveam nevoie de 10 copii care chiar vor să participe, așa ca ne-am depășit obiectivul.

Inițial, copiii au fost în canalul principal de Google Meet, unde Monica Guzik le-a arătat câteva mișcări în Scratch, după care ei au testat fiecare pe calculatorul lui și arătau ce au inventat, după care fiecare copil s-a dus în canalul Alianței lui, să lucreze împreună cu restul echipei și mentorul asignat.

Ca orice hackathon, obiectivul nostru a fost să-i determinăm pe copii să găsească rezolvări programatice la una dintre cele 3 probleme:

  1. MAZE – Spionii l-au anunțat pe Kidibot că Crocobeții pregătesc un atac asupra bazei lui secrete. Programatorii trebuiau să construiască un labirint prin care să navigheze și la final, dacă sunt merituoși, să intre în bază.
  2. PARTY – Kidibot a reputat o victorie frumoastă împotriva Crocobeților, așa că tu trebuie să organizezi cea mai tare petrecere, cu pizze care cad din tavan, cu muzică, veselie.
  3. STORY – Kidibot are nevoie de ajutorul tău să faci o prezentare video având obiectiv să îi motiveze pe copii să citească mai mult

La final, după ce fiecare membru ale celor 3 alianțe îi prezintă proiectul, echipele trebuie să voteze dintre celelalte 2 alianțe care li s-au părut mai frumoase.

Alianța Roșie – condusă de Matei, a primit 2 voturi
Alianța Neagră – condusă de Eric, a primit 1 vot
Alianța Verde, condusă de Ștefan nu a primit nici un vot.

Toți copiii participanți primesc câte o carte de INTRODUCERE ÎN ARDUINO de la Robofun + Diploma

Cei 3 mentori copii primesc multe cărți, de la Editura Niculescu și Editura Arthur.

A ieșit foarte bine evenimentul, o să mai facem. Cea mai tare chestie a fost că am avut mentori copii pentru alți copii, care au transmis prin presiune social pozitivă motivație să devină și ei la rândul lor mai buni.

Mulțumim Școlii 11 Ion Heliade Rădulescu din București, care a fost partener principal.

Evenimentul online este finanțat cu ajutorul inițiativei Meet and Code (https://www.meet-and-code.org/) susținută la nivel european de compania de software SAP. Meet and Code 2020 este coordonată de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 35 de țări europene și susține, pentru al 4-lea an consecutiv, evenimente de tehnologie și programare aliniate cu misiunea Europe Code Week.În România, inițiativa Meet and Code este coordonată de Asociația Techsoup. Din 2010, Asociația Techsoup (https://www.asociatiatechsoup.ro) creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.

Luna Octombrie vom mai avea un proiect MEGA-tare – Kidibot Stratospheric Launch 🙂 Detalii în curând.

Cât de mult ți-a plăcut acest articol?

Dă click pe o steluță să votezi.

Nota medie 5 / 5. Număr de voturi: 7

Nu sunt voturi până acum. Fii tu primul care votează!

Mulțumim.

Vrei să ne dai follow?

Ne pare rău că nu ți-a plăcut acest articol!

Cum putem să îmbunătățim?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *