Cum ne-am ajutat copiii să învețe engleză, devenind Youtuberi!

4.8
(33)

Povestea începe când băiatul meu cel mare era prin clasa I-a.

El începuse să citească de la grădiniță, dar nu avea o dicție prea bună. Deasemenea, faptul că nu avea prea mulți dinți în gură nu ajuta de asemenea. 🙂 Și nici nu era foarte pasionat să citească, preferând alte activități, precum Hour of Code și Scratch.

Eu mă tot gândeam cum să-l fac să-și dea drumul la citit, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care am pornit Kidibot ulterior. Tot încercam cu soția tot felul de trickuri, până când într-o zi, ne-a lovit ideea.

L-am văzut cum urmărea cu mare interes un video pe youtube cu un alt prichindel care desfăcea oua Kinder, de jucărie. Atât de fascinat era, încât l-a cooptat și pe fratele lui, cu 2 ani mai mic, să-i arate.

Amândoi erau fascinați. Chiar și eu eram fascinant, văzând că acele videouri aveau zeci de milioane de afișări! Zeci de milioane! Vă dați seama?

Așa că i-am propus să facă și el videouri, dar în anumite condiții.

Tematica era simplă: el trebuia să CITEASCĂ diverse mici poezii, lecturi, în limba română.

Cel mic, care încă nu știa să citească, a vrut și el. Evident! I-am zis ”Tu o să povestești diverse lucruri, iar fratele tău va citi diverse lecturi pe cameră”. Zis și făcut.

Primul pas – Le-am făcut la fiecare câte un canal de Youtube anonimizate.

De ce anonimizate? Pentru că am zis că este mai sigur pentru ei (ați făcut Cursul de Cybersecurity Kidibot pentru copii?), le va da încredere mai mare, dacă vor face prostii, cel puțin nu le va fi rușine în viitor. Am închis comentariile (ca să nu-i demotiveze vreun troll) și am purces la treabă.

NIMENI dintre prietenii noștri de familie și colegii lor nu știa de canalele lor. Noi nu dădeam share, traficul pe care îl primeau era 100% organic.

Iar treaba a mers foarte bine! Am început să facem pe bandă rulantă filmulețe. Dicția li s-a îmbunătățit. La fel și încrederea în ei.

Au început să câștige și niște bănuți online (asta se întâmpla înainte să pună Youtube limitare pentru monetizare la minim 1000 fani). Erau foarte motivați ca să creeze nou content video, să obțină mai multe vizualizări, mai multe like-uri, să ajute mai mulți copii să citească și să învețe. Distracție maximă.

La un moment dat, întrucât tot timpul analizam videourile și performanțele lor, s-au prins că ei, vorbind doar în română, se adresează la maxim 30 milioane de oameni pe toată planeta. Cam puțin.

Dar…. dacă ar vorbi în engleză, s-ar adresa la câteva MILIARDE! 🙂 Plus că acele clickuri pe reclame pe care le primeau, un click de la un român este mult mai puțin valoros decât un click de la un american.

Așa că au trecut la pasul următor! Videouri în engleză.

Evident, s-au chinuit la început. Dar nu s-au dat bătuți. Și ușor, ușor, engleza lor s-a îmbunătățit. La fel și încrederea în ei, relaxarea de a vorbi în public.

Această metodă, de a învăța ceva făcând acel ceva, este foarte bună și v-o recomandăm.

Începând din luna martie, in fiecare vineri seară, pe Kidibot.ro, copiii vor învăța engleză la un curs ALTFEL… ”Fii Youtuber … Vorbind Engleză”.

Vom avea o doamna profesoară de engleză care îi va ajuta pe juniori săptămână de săptămână să-și îmbunătățească engleza conversațională pe anumite subiecte, copiii urmând să facă video-uri pe propriile canale de Youtube. Astfel, bifăm multiple obiective:

  • Copiii învață engleză, și, mai bine, VORBESC engleză pe anumite teme date
  • Câștigă încredere în ei
  • Învață să vorbească în public și între ei
  • Devin entuziasmați despre învățare
  • Învață despre promovarea online
  • Devin mai fericiți, deoarece ajută pe alți copii să învețe și ei engleză, schimbându-le destinele în bine!

O să vă ajutăm să nu faceți greșelile pe care le-am făcut noi, iar copilul Dvs. să aibă multiple beneficii. 🙂

Cursuri de engleză, Educație prin joacă, marca Kidibot!

Pentru detalii și înscrieri – https://www.kidibot.ro/cursuri/curs-de-engleza-fii-youtuber-vorbind-engleza/

Cât de mult ți-a plăcut acest articol?

Dă click pe o steluță să votezi.

Nota medie 4.8 / 5. Număr de voturi: 33

Nu sunt voturi până acum. Fii tu primul care votează!

Mulțumim.

Vrei să ne dai follow?

Ne pare rău că nu ți-a plăcut acest articol!

Cum putem să îmbunătățim?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *