Month: November 2018

De Centenar, oferă un Crăciun Special copiilor care citesc și învață. Sprijină-le educația. Donează și motivează!

De Centenar, oferă un Crăciun Special copiilor care citesc și învață. Sprijină-le educația. Donează și motivează!

Fă o faptă bună de Centenar! Vino alături de Asociația StartEvo și Kidibot și donează ca să motivezi copiii români să citească și să învețe mai mult. Este cel de-al 12 an consecutiv în care facem campanie CRĂCIUN SPECIAL și te chemăm alături de noi să schimbi destine.

Da, facem selecție și ajutăm copiii și familiile care merită să fie ajutate. Vezi mai jos o poveste în acest sens.

Unde vor merge donațiile tale:

La mii de copii săraci, bolnavi și cu dificultăți care merită să fie motivați să nu se dea bătuți. Uite ce am făcut până acum, pe ani.

2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017

 

Ce avem nevoie să donezi:

  • Bani
    • cu cardul aici,
    • prin Paypal la go@startevo.com
    • în contul Asociatiei StartEvo RO51BTRLRONCRT0V27644001
  • Produse NOI, pretabile ca premii (cărți, tablete, calculatoare, telefoane, jucării), mâncare.
  • Servicii (pe care copiii/părinții să le aprecieze).
  • Timpul tău, ca voluntar (să ne ajuți la sortare, împachetarea cadourilor și livrarea lor în București și în țară)

Ești Firmă?

Poti sponsoriza Asociația StartEvo 100% deductibil din impozitul pe profit. Bonus vei primi muuuulte avantaje care te vor ajuta să ai vânzări mai mari și să te iubească clienții. Sună-ne pentru detalii.

Tel: 0770.745.585
Email:

Să vă povestim ceva interesant

Acum 6 ani, tot în cadrul acestei acțiuni CRĂCIUN SPECIAL, am ajuns la un orfelinat din București. Eram plini de cadouri, de la jucării, mâncare, produse diverse, foarte emoționați știind că ne vom vedea cu copii care au o viața foarte grea..

Când le descărcam, am observat că o doamna de la orfelinat nu era prea fericită. Așa că am întrebat-o ce s-a întâmplat. Ne-a spus că de Crăciun toată lumea le dă cadouri fix la fel tuturor. Toți primesc aceleași jucării, aceleași hăinuțe, aceleași pachețele. Și asta se întâmplă tot anul. Toți primesc aceleași tabere la mare, tabere la munte. Primind recompensele toți la fel, indiferent de cât de mult sau puțin muncesc, este extrem de demotivant pentru ei să învețe. De ce să învețe? Pentru că oricum o să primească fix la fel ce primesc cei care învață. Plus că se distrează mai mult, că au mai mult timp liber.

Aaa, da? am zis. Atunci am zis că o să ne gândim la ceva specific pentru această problemă.

În primăvara următoare, în 2013, ne-am întors cu Bursele Ambiției, un program care l-am rulat ani de zile în acel orfelinat, dar și în zeci de licee și școli la nivel național. Îi recompensam pe cei care dovedeau ca VOR mai multe de la viața, pe cei care se agită mai mult, dar, atenție, nu luam în considerare deloc notele.Vroiam să dăm aceiași șansă tuturor, și deșteptului clasei dar și celui mai slab din clasă. Nu vroiam să se demotiveze, să știe că toți au o șansă.

 

Le dădeam 130 lei/lună plus diploma de Cel mai ambițios elev din clasa … din luna …. Juriul era format chiar din profesorii de la clasă, care luau în considerare ambiția lor arătată la clasă și în activitățile extra-școlare, de la trecut băbuțe strada până la practicat rugby sau balet pe sârmă. Am fost de la cele mai tari școli din țara asta până la cele mai … problematice… Peste tot acest program a avut un succes enorm.

Pentru unii conta suma de bani, pentru alții conta diploma, pentru alții ambele.

Feedbackul profesorilor a fost că este cel mai eficient program educațional pe care l-au implementat vreodată în unitățile lor de învățământ.

Concluzia?

Ce am învățat noi este că premierea celor care merită ridică nivelul întregii echipe. Pentru că era foarte aspirațional să fii considerat de către profesorii tăi sau persoanele cu care interacționai AMBIȚIOS sau AMBIȚIOASĂ!

Așa că de aceea vrem să premiem copiii care merită. De aceea avem nevoie de ajutorul tău, să ne donezi bani/lucruri/servicii/timp ca să creștem educația prin creșterea motivației.

Pentru că este SINGURA modalitate prin care putem ajuta copiii să progreseze. Motivându-i să vrea să fie mai buni! Iar cei care văd ca nu au primit cadouri/premii vor fi muuuult mai motivați.

Cu Kidibot am ajuns în 24% din școlile din România până acum. În fiecare lună motivăm mii de copii să citească și să învețe. Cu ajutorul tău, de acest Crăciun din an Centenar, vrem să îi motivăm în special pe cei care merită și au o situație dificilă.

Vrei să ne ajuți?

Donează și tu, fie că ești persoană fizică sau firmă!

  • Bani
    • cu cardul aici,
    • prin Paypal la go@startevo.com
    • în contul Asociatiei StartEvo RO51BTRLRONCRT0V27644001
  • Produse, de preferință NOI, pretabile ca premii (cărți, tablete, calculatoare, telefoane, jucării, mâncare),
  • Servicii (pe care copiii/părinții să le aprecieze)
  • Timpul tău, ca voluntar (să ne ajuți la sortare, împachetarea cadourilor și livrarea lor în București și în țară)

Tel: 0770.745.585
Email:

Îți mulțumim anticipat!

PS. Un SHARE pe facebook îți ia 5 secunde, dar poate vei schimba câteva destine.

De azi se pot filtra quizurile pe kidibot.ro după autorii care sunt profesori!

De azi se pot filtra quizurile pe kidibot.ro după autorii care sunt profesori!

Întrucât vrem să ajutăm quizurile publicate de profesori să fie cât mai vizibile, de acum pe site-ul www.kidibot.ro o să puteți să le filtrați doar pe acestea, așa cum se vede în imaginea de mai jos.

Avem foarte mulți dascăli care fac teste de calitate extraordinară, fapt pentru care noi, părinții le suntem profund recunoscători.

În numele tuturor părinților din România: VĂ MULȚUMIM! 🙂

 

Câteva comentarii la quizurile trimise de copii pe Kidibot

Câteva comentarii la quizurile trimise de copii pe Kidibot

După ce ne-au trecut prin mână aproximativ 3000 de quizuri noi, putem să tragem niște concluzii:

  • nivelul de calitate este mult mai mare decât ne așteptam. Copiii chiar se străduie. Iar asta ne bucură.
  • majoritatea copiilor nu știu că înainte de virgulă NU se pune spațiu, el punându-se DUPĂ virgulă. Această regulă se aplică și la punct și virgulă.
  • majoritatea autorilor de quizuri copii sunt foarte fericiți să vadă că munca lor a ajutat mulți alți copii să devină mai buni și mai deștepți
  • foarte puțini copii citesc cărți direct în engleză, franceză, germană sau alte limbi
  • nu sunt cazuri de copiere, ceea ce ne bucură, având în vedere nenumăratele scandaluri de plagiat în cazul adulților
  • 98% preferă să tasteze fără diacritice.

Este extrem de încurajator faptul că sunt mii de copii implicați în acest proces, de a-i ajuta pe alți copii. Societatea românească mai are o șansă…

Cum să-ți faci copilul să iubească matematica

Cum să-ți faci copilul să iubească matematica

De ce sunt atât de mulți copii cărora nu le plac numerele? Unii dintre ei simt o frică într-atât de intensă  încât poate fi considerată o fobie – numerofobie sau aritmofobie. Aceste frici au pornit de undeva – copiii nu se nasc cu o aversiune fața de numere.

Ca părinți, trebuie sa ne ajutăm copiii să fie comfortabili cu numerele. Îi va ajuta la școală, dar mai ales îi va ajuta în viață.

Mai jos aveți câteva sfaturi prin care să-i faceți pe copii să iubească matematica.

1. Să fii un bun exemplu

La fel ca la citit. Sau la orice altceva. Dacă ei văd că tu citești, fumezi, înjuri în trafic sau spui că nu îți place matematica, să nu fii surprins că te vor copia. Și viceversa.

2. Implică-i în jocuri de matematică

De exemplu, calculați împreună cât costă familia voastră faptul că cineva a lăsat becul aprins în baie timp de 10 ore, peste noapte. Este un bec LED, care consumă 10W pe oră, înmulțit cu 10 ore = 100W. Iar un KW costă aproximativ 0,5 lei, înseamnă că becul lăsat peste noapte a costat familia voastră 5 bani.

Copilul va înțelege mai ușor logica matematicii, plus va fi mai atent data viitoare cu bugetul familiei.

3. Distrați-vă cu matematica

În ciuda părerii multor oameni, matematica nu este plictisitoare. De fapt, sunt foarte multe modalități să te distrezi. Puteți folosi jucării precum LEGO să-i învățați fracții sau să-i învățați origami ca să iubească geometria.

În Finlanda, copiii învață multidisciplinar matematică, biologie, logică, etc, trebuind să proiecteze și să construiască căsuțe pentru păsărele.

4. Ajută-l dacă are nelămuriri

Imaginează-ți că acum tu, ca părinte, trebuie să înveți ceva complicat, precum chineză sau dinamica fluidelor pe planeta Saturn. Poate fi demotivant dacă nu ai pe cineva care să te ajute, mai ales în condițiile în care specia noastră devine din ce în ce mai superficială, mai grăbită, mai puțin dispusă să aloce timp de calitate. Un prieten care să te ajute din când în când e aur curat.

5. Folosește disonanța cognitivă

Spune-i că este bun la matematică (chiar dacă este extrem de îmbunătățibil). Fă-l și pe el să spună același lucru. Fă-l să spună altor copii că matematica este cool. Atunci va începe să se comporte ca și când așa este.

6. Folosește Presiunea Socială Pozitivă

Dacă aduci pe la tine pe acasă colegi de-ai copilului tău să lucrați împreună la matematică, se vor motiva unul pe altul. Este ca mersul la sală. Dacă mergi singur, ai șanse mari să abandonezi. Dacă mergi cu un prieten, șansele scad enorm

7. Dă-i exemple de personalități care au învățat matematică când erau mici

Există filme superbe cu oameni de știință de excepție, criptografi care au ajutat la câștigarea războaielor, matematicieni care au trimis rachete în spațiu. Arată-i ce frumoasă e matematica, ce apreciați au fost acei oameni.

Chiar și noi, la Kidibot, avem 130+ de personalități care îi încurajează pe copii să învețe și să nu se dea bătuți.

8. Înscrie-l la Concursul de Matematică Kidibot, denumit Antrenamentele Forțelor Speciale!

Este o modalitate de motivare extrem de eficientă de a-i face pe copiii de clasele I-IV să iubească matematică. Copiii intră în cadrul unor forțe de elită, denumite Forțele Speciale Kidibot. Iar ca orice forțe de elită, trebuie să se antreneze constant, în cazul de față la matematică. https://www.kidibot.ro/inscrie-ti-copilul-la-concursul-de-matematica-kidibot/

Mai sunt și altele, dar le spunem părinților care deja sunt membri Kidibot. 🙂

Dacă ți-a plăcut:

  • crează-ți acum un cont gratuit de părinte/copil/profesor pe www.kidibot.ro
  • dă like paginii www.facebook.com/kidibot
  • cere să fii primit în Grupul Kidibot România pe facebook, unde părinți cărora le pasă, ca tine, se implică să ofere copiilor lor cele mai bune șanse din această țară.
Copiii învață ceea ce trăiesc – o bună carte de parenting

Copiii învață ceea ce trăiesc – o bună carte de parenting

Am citit o carte foarte drăguță pentru părinți, de la Editura Humanitas: Copiii învață ceea ce trăiesc, de Dorothy Law Nolte & Rachel Harris.

Există poezia de mai jos, scrisă chiar de autoare acum mai mulți ani, care ia fiecare vers în parte și-l analizează, dând niște sfaturi și exemple relevante.

Dacă trăiesc în critică şi cicăleală, copiii învaţă să condamne.

Dacă trăiesc în ostilitate, copiii învaţă să fie agresivi.

Dacă trăiesc în teamă, copiii învaţă să fie anxioşi.

Dacă trăiesc înconjuraţi de milă, copiii învaţă autocompătimirea.

Dacă trăiesc înconjuraţi de ridicol, copiii învaţă să fie timizi.

Dacă trăiesc în gelozie, copiii învaţă să simtă invidia.

Dacă trăiesc în ruşine, copiii învaţă să se simtă vinovaţi.

Dacă trăiesc în încurajare, copiii învaţă să fie încrezători.

Dacă trăiesc în toleranţă, copiii învaţă răbdarea.

Dacă trăiesc în laudă, copiii învaţă preţuirea.

Dacă trăiesc în acceptare, copiii învaţă să iubească.

Dacă trăiesc în aprobare, copiii învaţă să se placă.

Dacă trăiesc înconjuraţi de recunoaştere, copiii învaţă că este bine să ai un ţel.

Dacă trăiesc împărţind cu ceilalţi, copiii învaţă generozitatea.

Dacă trăiesc în onestitate, copiii învaţă respectul pentru adevăr.

Dacă trăiesc în corectitudine, copiii învaţă să fie drepţi.

Dacă trăiesc în bunăvoinţă şi consideraţie, copiii învaţă respectul.

Dacă trăiesc în siguranţă, copiii învaţă să aibă încredere în ei şi ceilalţi.

Dacă trăiesc în prietenie, copiii învaţă că e plăcut să trăieşti pe lume.

  • Cum ziceam, sunt sfaturi de foarte mult bun simț. Ce să faci în unele situații când logica și răbdarea ta, ca părinte, nu mai funcționează cum ar trebui.
  • Majoritatea exemplelor sunt date pe situații cu copii mai mici (grădiniță, clasele I-IV), dar sunt suficiente și cu copii mai mari, chiar de liceu
  • Este o carte bună de parenting, la care revii în mod constant.

O puteți cumpăra direct de la Humanitas de pe site – https://www.libhumanitas.ro/copiii-invata-ceea-ce-traiesc-educatia-care-insufla-valori-50147.html

Cu ce personalități din România ați dori să vă întâlniți copilul?

Cu ce personalități din România ați dori să vă întâlniți copilul?

Majoritatea oamenilor care au reușit în viața în orice domeniu spun că la un moment dat (de obicei în copilărie) au întâlnit un om care le-a marcat viața, inspirându-i.

Noi putem să vă facilităm întâlnirea dintre copilul tău și orice personalitate din această țară. Avem deja 130+ de astfel de oameni care ne ajută și rata de acceptare din partea lor la evenimentele/acțiunile noastre este foarte mare.

Întrebarea este CINE anume? Oameni de știință, artiști, președinți, ambasadori, sudori în argon de excepție, sportivi, CFO, medici de top, dansatori pe sârmă, etc.?

Ce tip de om credeți că l-ar inspira pe juniorul personal? Puteți da nume? Puteți argumenta?

Țineți minte – Copilul care nu plânge nu este hranit 🙂

Noi, părinții și profesorii implicați în Kidibot vă putem ajuta copiii, dar trebuie să vină și din partea voastră inițiativa… 🙂

Antrenamentul de Matematică Forțele Speciale fiecare weekend vă așteaptă!

Antrenamentul de Matematică Forțele Speciale fiecare weekend vă așteaptă!

Nu uitați. În fiecare weekend avem pentru clasele I-IV concursuri de matematică extra-motivante pentru copii, care îi motivează să iubească mai mult matematica.

Cei care nu sunt înscriși încă o pot face aici:

 

Mai multe detalii aici  – https://www.kidibot.ro/inscrie-ti-copilul-la-concursul-de-matematica-kidibot/

 

2 informații deprimante + concluziile

2 informații deprimante + concluziile

Da, România se află printre țările care nu au nici măcar o universitate în Top 500.
Ce spune acest lucru despre societatea noastră? O parte dintre cauzele acestei situații sunt explicate aici:
https://www.educatieprivata.ro/universitatile-din-romania-la-coada-listei/

 

Procentul din PIB care este alocat pentru educație. Sursa – https://www.facebook.com/mapsome

Concluzia? Nu trebuie să ne bazăm pe autoritățile publice să ne ajute copiii să fie mai educați. Trebuie să luam această sarcina asupra noastră.

Noi, la Kidibot, prin sindicalizarea puteii profesorilor și părinților, reușim să oferim copiilor șanse mai mari prin ceea ce facem împreună pe platforma noastră educațională.

Dacă știți părinți ciudați, care vor mai multe pentru copiii lor și nu se mulțumesc doar să cârcotească, să vocifereze și să se plângă, spuneți-le să vină alături de noi:

Kidibot are nevoie de votul tău în concursul Țara lui Andrei

Kidibot are nevoie de votul tău în concursul Țara lui Andrei

Kidibot s-a înscris în Țara lui Andrei cu un proiect nou pe Educație. Dacă îl vom câștiga, vom putea să vă ajutăm copiii mult mai mult, pentru că vom primi finanțare să facem asta.

Votul publicului contează 20%.

Dacă vrei să ne/te ajuți, intră aici și votează-ne – https://www.taraluiandrei.ro/ro-smart#/votare (al cincilea rând, coloana din dreapta)

Mulțumim frumos.