Cum a fost ieri la Kidibot Thermo Detectives

5
(41)

Întâi, feedbackul părinților participanților:

A fost foarte interesant. Mulți copii (foarte mulți copii, 100+, din România, Marea Britanie și Moldova), majoritatea de clasele II-V. Noi inițiam am alocat maxim 20 de locuri pentru eveniment, dar când am văzut că avem peste 150 de înscriși, am zis să tragem aer în piept și să facem pentru toată lumea.

Invitatul nostru a fost domnul Ovidiu Constantinescu, arhitect tehnologist din Londra

Noi am cumpărat o cameră de termoviziune FLIR ONE LT de pe Amazon.de, cu ajutorul celor 300 de euro furnizați de catre inițiativa Meet and Code (Asociația Techsoup, SAP), cărora le mulțumim mult de tot pentru sprijinul acordat!

Ulterior, am folosit aceasta camera de termoviziune sa facem fotografii la case, la ferestre, pereți, pisici, oameni, astfel încât să vedem cum pierdem energia și ce putem să facem. Uitați mai jos câteva exemple.

Chiar unii copii participanți la această întâlnire au avut ocazia să folosească camera la casele lor, să vadă efectiv pe unde pierd căldură (și bani).

Am trecut în revistă o grămadă de modalități prin care putem să ne eficientizăm casele, să avem costuri cât mai mici cu electricitatea și căldura.

Iar lucrul per echipe a fost foarte interesant. Aici se vede cum i-am impartit pe echipe, avand task precis, sa-l ajute pe Gerila sa aiba caldura mai mare in casa 🙂 Cormoranii, Veverițele Vesele, Programatorii, Dragonii de Foc, Isteții și mulți alții și-au pus mintea la contribuție să găsească soluții. Foarte tare!

Apropo, tu știi să răspunzi la această întrebare?

Copiii au fost minunați aseară. Deși evenimentul s-a terminat teoretic la 20.30, noi am închis după încă o oră, pentru că au fost foarte multe întrebări și am zis să le răspundem la toate.

Dl. Ovidiu Constantinescu, arhitect tehnologist din Londra a fost minunat cu explicatiile si cred ca o sa mai repetam aceasta tematica, pentru ca util pentru copii sa o aprofundeze 🙂

Copiii au fost foarte încântați de lucrul în echipă. Este ceea ce facem la noul Kidibot Gold. Trebuie sa invete sa colaboreze, sa isi puna mintea la contributie, sa gandeasca critic si sa poata sa vorbeasca public cu usurinta. Sa fie PROBLEM SOLVERS.

Procentul de seriozitate între cei care au zis că vin la eveniment și cei care au venit efectiv a fost satisfăcător (66%). Eu personal întotdeauna mă supăr când văd că facem evenimente gratuite și unii zic că vin dar nu mai vin fara sa anunte. Probabil că este lipsa mea de senioritate si cu timpul se va mai estompa aceasta frustrare. Dar insist ca toti copiii sa invete punctualitate, disciplina si sa isi tina cuvantul dat. Pentru ca este singura sansa sa evoluam ca natie. Prin seriozitate!

Marțea care vine vom avea tot așa, un eveniment mamut pe o tema fooooaaaarte interesanta Bio-Programarea Genetica. Vom intra in detalii despre celula via, despre nucleu, ADN, modificarea ADN-ului, beneficii.. Si da, o sa ii punem sa lucreze in echipe 🙂

Copiii romani din Marea Copiii romani din Marea Britanie sunt invitati la acest eveniment cu ajutorul sustinerii Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni

Finanțare celor 300 euro a venit prin programul Meet and Code (https://meet-and-code.org/) susținut la nivel european de compania de software SAP. În România, programul este coordonat pentru cel de-al 5-lea an consecutiv de #AsociațiaTechsoup și susține evenimente online de tehnologie și programare aliniate cu misiunea inițiativei Comisiei Europene: Europe Code Week. #meetandcode #codeEU #SAP4Good

Cât de mult ți-a plăcut acest articol?

Dă click pe o steluță să votezi.

Nota medie 5 / 5. Număr de voturi: 41

Nu sunt voturi până acum. Fii tu primul care votează!

Mulțumim.

Vrei să ne dai follow?

Ne pare rău că nu ți-a plăcut acest articol!

Cum putem să îmbunătățim?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *