Cum a fost la Kidibot Stratospheric Launch – Sesiunea de Pregătire

5
(14)

Ieri de la 19.00 fix ne-am adunat 23 copii + părinții aferenți pe Zoom timp de 3 sesiuni să punem țara la cale pentru lansarea balonului meteorologic Kidibot cu camera video în stratosferă. Evenimentul face parte din inițiativa europeană Meet-and-Code, prin care vrem să motivăm copiii să iubească technologia (dar nu partea mindless, de joacă video, dar pe cea utilă, din care înveți ceva). A participat fix cine a vrut, gratuit!

Am discutat despre echipamente, despre situațiile care pot apărea, despre cum să vopsim nacela să fie vizibilă la recuperare. Au fost FOAAARTE multe întrebări. What if scenarios… Ce se întâmplă dacă pică parașuta în Mediterana, ce se întâmplă dacă ajunge pe acoperișul cuiva, dar dacă ….

Dar tot copiii au găsit foarte multe soluții, motiv pentru care suntem mândri de ei. Brainstormingul este foarte util în cazul unor proiecte așa de complexe.

Statusul pentru lansarea efectivă

  • Asteptăm acordul Autoritații Aeronautice Civile Române pentru intervalul 15-30 noiembrie, când vom lua o decizie pe baza vremii probabile. De asemenea, va trebui să vorbim și cu Forțele Aeriene Române
  • Echipamentele – o mare parte deja le-am cumpărat (balon + parașuta + nacelă + camera video + baterii rezistente la -50 grade Celsius + GPS principal + GPS secundar + SIM-uri + microSD-uri + ….. Mai trebuie să ne ajungă senzorii de la Robofun pentru Arduino și să facem lipiturile + programul informatic pentru stocarea datelor. Aaa, și modulul de emisie radio + heliul, care vor veni de la noii noștri prieteni de la start-up-ul în industria spațială Romanian InSpace Engineering
  • Mai trebuie să facem reflectorul de radar, care va fi agățat de balon

Și acum, pozele!

Toată nebunia asta este susținută de câțiva părinți care ne-am adunat și ne-am pus portofelele la comun să susținem costurile de peste 1000 euro a unui experiment memorabil pentru Kidiboții personali.

Evenimentul online este finanțat cu 300 euro cu ajutorul inițiativei Meet and Code (https://www.meet-and-code.org/) susținută la nivel european de compania de software SAP. Meet and Code 2020 este coordonată de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 35 de țări europene și susține, pentru al 4-lea an consecutiv, evenimente de tehnologie și programare aliniate cu misiunea Europe Code Week.

În România, inițiativa Meet and Code este coordonată de Asociația Techsoup. Din 2010, Asociația Techsoup (https://www.asociatiatechsoup.ro) creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.

Mulțumim Școlii 11 Ion Heliade Rădulescu care s-a implicat deasemenea în acest eveniment și celor de la Știință&Tehnică.

Vă ținem la curent cu următorii pași!

Cât de mult ți-a plăcut acest articol?

Dă click pe o steluță să votezi.

Nota medie 5 / 5. Număr de voturi: 14

Nu sunt voturi până acum. Fii tu primul care votează!

Mulțumim.

Vrei să ne dai follow?

Ne pare rău că nu ți-a plăcut acest articol!

Cum putem să îmbunătățim?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *