Month: August 2019

Tananana! De azi, EROII GOLD pot iniția noi bătălii de antrenament, cu puncte BONUS!

Tananana! De azi, EROII GOLD pot iniția noi bătălii de antrenament, cu puncte BONUS!

Crocobeții se cutremură și au intrat în panică… Avem un nouă funcționalitate pe Kidibot.ro, care le va face viața mai grea în a ne cuceri planeta! Evil! 🙂

De azi, EROII GOLD KIDIBOT pot să genereze bătălii noi, putând astfel să-și motiveze colegii de clasă/echipă să citească și să învețe mai mult!

Cum funcționează?

  • Intri pe ADAUGĂ BĂTĂLIE (https://www.kidibot.ro/add-battle/) din meniu
  • Specifici Titlul Bătăliei, Descrierea bătăliei, precum și Lista de quizuri ce trebuie rezolvate
  • Spui dacă vrei să provoci o altă echipă relativ similară cu a ta sau e doar o bătălie de antrenament pentru voi, echipa voastră. De exemplu, poți provoca o clasă similară din partea cealaltă a țării!
  • Specifici când începe bătălia și care este deadline-ul.
  • Specifici punctele bonus pe care le câștigă fiecare membru din echipă dacă vor câștiga bătălia. 🙂 Maxim 200 de puncte! Wicked!

Uitați mai jos cum arată formularul de ADAUGĂ BĂTĂLIE.

Așadar, echipele care au în componența lor măcar un EROU GOLD vor avea distracție și motivație suplimentară pentru educație! 🙂

Mult succes, dragi Kidiboți! Distracție plăcută!

Copiii fac FAPTE BUNE și devin STÂLPI AL COMUNITĂȚII/EROI LOCALI!

Copiii fac FAPTE BUNE și devin STÂLPI AL COMUNITĂȚII/EROI LOCALI!

Salutare dragi Kidiboți

De doi ani și jumătate de când am lansat platforma educațională Kidibot, ne-am propus să ajutăm copiii să citească și să învețe mai mult.

Până acum am reușit să ajutăm copii din peste un sfert din școlile din România!

A venit timpul să trecem la următorul nivel.

Lansăm STÂLPII COMUNITĂȚII!

Îi vom ajuta pe copii să ACȚIONEZE, să facă mai multe FAPTE BUNE, la nivel de familie, la nivel de școală, la nivel de cartier, localitate sau chiar la nivel planetar. Să se implice în comunitate.

De ce?

Pentru că pe copii acest lucru îi va ajuta să devină niște adulți compleți. Îi vor face să fie proactivi, motivați, energici. Vor citi mai mult, vor învăța mai bine și vor fi adevărați lideri de opinie!

Cum funcționează Stâlpii Comunității:

Pasul 1. Copiii fac fapte bune.

Pasul 2. Părinții sau profesorii fac câteva poze la respectiva activitate.

Pasul 3. Ne trimiteți pozele și o scurtă descriere a respectivei fapte bune.

Pasul 4. Kidibot va premia fapta buna cu puncte bonus (asta înseamnă șanse mai mari la premii), va da insignă virtuală de EROU LOCAL STÂLP AL COMUNITĂȚII și va promova fapta bună la nivel național, ca să inspirăm și alți copii și adulți să facă acelați lucru. 🙂

Pasul 5. La 5, 10, 25, 50, si asa mai departe de fapte bune, copiii vor primi CERTIFICAT DE STALP AL COMUNITATII / EROU LOCAL. Iar EROII GOLD vor fi motivati suplimentar sa faca fapte bune. Pana la urma, efortul merita recompensat.

O să dau câteva exemple:

 MatematicianulAmbițios22 a colectat selectiv deșeurile și își convinge și familia să facă acest lucru. Astfel, nu mai ajung la groapa de gunoi materialele reciclabile.

 CyborgulDestept14 vede la el pe stradă oameni care aruncă gunoi pe spațiu verde și trimite mesaj primăriei locale să rezolve problema. Sau vede o groapă în carosabil. Sau un grafitti pe gardul școlii lui, care trebuie curatat.

Sau PiticaAiurită99, care împreună cu 3 colegi de clasă propun o serie de măsuri să se eficientizeze consumul de curent electric în școala lor pe perioada iernii.

Cum ziceam, prin promovarea respectivei fapte bune la nivel național, vom încerca să-i motivăm și pe alți copii să facă la fel. Și astfel, să ajutăm această țară și această planetă să evolueze în bine.

Până la urmă, noi trăim într-o țară care are nevoie ca de aer de implicare civică. Copiii pot să fie un exemplu foarte puternic, atât pentru alți copii cât și pentru noi, adulții. Și astfel, Crocobeții mai pierd încă o luptă… 😉

A, încă un lucru.

Vom recompensa SUPLIMENTAR curajul de a recunoaște când NU ți-a ieșit ceva. De exemplu, dacă vom da 200 de puncte pentru o acțiune de succes, vom da 250 de puncte dacă ai curajul să recunoști că ai dat greș, din diverse considerente. De ce? Pentru că, noi ca români, trebuie să începem mai des să ne recunoaștem greșelile și să învățăm din ele.

Deci, nu uitați.

Faceți fapte bune, anunțați-ne pe platforma Kidibot, pe email la hello @ kidibot.ro sau cu hashtag Stalpii Comunitatii pe Facebook/Instagram și haideți să-i inspirăm și pe alți copii (și adulți) să facă și ei la fel.

Împreună cu Kidibot putem schimba România și planeta în bine. Ține doar de noi!

Copiii astfel vor participa și în Kidibot European Wars, o luptă împotriva Crocobeților la nivel de continent, unde vor învăța despre mituri UE, despre fake news, despre beneficiile uniunii și vor acționa în spiritul ei, făcând fapte bune, implicându-se în viața civică. Am menționat că vor câștiga extra puncte, extra insigne și extra șanse de câștig?

Toți copiii care răspund la chestionarele legate de Uniunea Europeană, de media literacy, de fake news vor primi automat insigna de CETĂȚEAN BUN EUROPEAN. 🙂

Vă mulțumim!

Kidibot European War

Crocobeții cei malefici au realizat că cea mai ușoară modalitate să ne cucerească este să ne dezbine. De aceea au lansat o grămadă de stiri false despre Uniunea Europeană. iar foarte mulți oameni au început să le creadă (vezi Brexit).

Uniunea Europeană este unul dintre lucrurile cele mai bune care s-au întâmplat continentului nostru. Nu toate lucrurile sunt roz, mai sunt o gramadă de lucruri de îmbunătățit, dar lucrând împreună avem mult mai multe avantaje decât separat.

Crocobeții știu aceste lucruri, de aceea continuă masiv operațiunile de dezinformare.

Comandamentul Kidibot a decis așadar să se implice în acest lucru, ajutând copiii din România și toată Europa să înțeleagă cât mai multe lucruri despre Uniunea Europeană, cu bune și rele.

Am denumit-o Operațiunea ”Kidibot European War” și începe de azi, 15 august 2019.

Kidiboții care trec prin micro-cursurile din secțiunea Uniunea Europeană primesc insigne și diplome. Click aici să începi!

Astfel, luptăm cu dezinformarea Crocobeților și ne asigurăm o lume mult mai bună pentru noi și părinții noștri.

Deasemenea, Kidiboții sunt încurajați să facă fapte bune, să fie STÂLPI AI COMUNITĂȚII, iar pentru asta vor primi insigne suplimentare, mega-puncte bonus si la 5/10/… fapte bune făcute, vor primi Certificate de Erou Local/Stâlp al Comunității. Detalii aici.

Trebuie să ne implicăm în viața civică, trebuie să avem spirit critic, să nu cădem pradă informațiilor false, să gândim cu propriul creier. Dacă nu o vom face, Crocobeții vor avea câștig de cauză.

Soarta Uniunii Europene și a sutelor de milioane de cetățeni este în joc. Ne bazăm pe tine! Mult succes!

NOGRAVITY sprijină Kidiboții curajoși!

NOGRAVITY sprijină Kidiboții curajoși!

Câștigă o excursie de 1 zi la Azuga, împreună cu prietenul Kidibot, cunoscutul ghid montan Alex Codreanu, de la NO GRAVITY.

Trebuie doar să ne povestești în următoarele zile cum te-ai implicat în viața comunității, ca să îmbunătățești condițiile din familia ta, școala ta sau orașul tău.

Scrie comentariu pe Facebook, pe linkul de mai jos… Comentariul poate să fis scris de părinții tăi, profesorii tăi sau chiar de tine!

Reguli:

  • Chiar Alex va alege Kidibotul care merită. 🙂
  • Invitația constă într-un singur loc în excursia https://nogravity.ro/product/excursie-pe-varful-sorica-ideala-pentru-copii/
  • Deadline trimitere comentarii participante la concurs – marti 20 august ora 10.00 AM.
  • Dacă vei fi declarat câștigător și pe 24 august (sâmbătă) nu vei putea veni în excursie, atunci poți să-ți dai invitația unui prieten.
  • Ca să aveți șanse mai mari, încercați să scrieți mai mult de 240 caractere, ca să înțelegem exact cum anume s-a implicat în comunitate juniorul.
  • Dacă aveți întrebări, contactați-ne aici.

Noi îl știm de mulți ani pe Alex și este un adevărat expert montan, de la care noi personal am învățat enorm. Așa că vă recomandăm cu căldură evenimentele organizate de el, precum aceasta excursie de o zi!

Mult succes, dragi Kidiboți! 🙂

PS. Să ne spuneți prin mesaj privat și contul vostru de Kidibot, să vă dăm puncte bonus pentru curaj!

Detalii aicihttps://www.facebook.com/kidibot/posts/2888623861153360

Kidibot la Atlantykron 2019

Scriu acest articol stând pe o stâncă de calcar, pe malul Dunării, pe o insulă dintre Constanța și Ialomița, unde se desfășoară Atlantykron. În fundal se aude John Lennon cu ”Imagine”. Mai devreme a fost Queen. În fața mea, e o forfotă de pești care se mănâncă unul pe altul, o barjă tocmai a trecut…

Acum am o pauză de la ceva care nu credeam că poate exista în România… O experiență incredibilă, o educație ”altfel”. Se numește Atlantykron.

Prietenii noștri de la Știință&Tehnică ne-au invitat cu cățel cu purcel în această …. tabără, să-i zicem. Eu îi spun o experiență ”intellectual challenging”.

A început pe 2 august și durează 10 zile. În fiecare an. De 30 de ani!

Conferințe sub sălcii, oameni hiper-faini, fizicieni de renume mondial, experți în crearea/distrugerea țărilor, mecatronică, conferințe cu NASA, Caltech, JPL, fizică cuantică, teoria haosului, matematică, radio-amatorism, cercetători care vin cu invențiilor lor, oameni de business, vizionari, futurologi, scriitori SF, lansări de cărți, printare 3D, game design, Fibonacci, Personal Branding, online marketing, astronomie, biologie, fractali, etc. Dar sunt oameni și din alte spectre: spiritualitate, yoga, kayak, tir cu arcul, tipi-în-picioare-pe-plăci-vâslind-pe-Dunăre, badminton, fotbal american, etc. și multe alte minuni. E un melanj incredibil aici. Și toți conviețuiesc în pace unii cu alții, pentru câteva zile. Români, americani, germani, francezi și o grămadă de alte nații.

Copiii aleargă între cursuri, teenagerii fac baie in Dunăre într-un spațiu securizat, adulții se plimbă cu scăunelele de la corturi la diversele conferințe. Există radio-ul taberei, există ziarul taberei, cu noutățile de peste zi.

Cum ziceam, Atlantykron anul acesta a împlinit 30 de ani. 30 de ani! Vă dați seama? Este uriaș. Câți dintre Dvs. ați auzit până acum de Atlantykron? Și din aceștia, câți ați conștientizat potențialul uriaș pe care îl are pentru:

  • schimbarea paradigmei educaționale din România
  • îmbunătățirea la nivel individual a copiilor prezenți a șanselor lor în viață
  • evoluția noastră personală și colectivă?

Știți cât de ciudat este să auzi la radioul insulei anunțuri în fiecare zi ”S-a găsit un telefon model …./portofel …. Proprietarul este rugat să vină la cortul radio să-l ridice.”?

Știți cât de ciudat și nenatural este să vezi o încredere debordantă, telefoane/laptopuri lăsate peste tot la încarcat, fără frică de a fi furate?

Știți cât de ciudat este să nu mai vezi încrâncenare, fițe, aere de superioritate, acea alergătură continuă?

Știți cât de ciudat este să vezi oameni diverși, pasionați, vorbind de la care este garda lor favorită în lupta cu săbii laser în Războiul Stelelor până la fizica sub-atomică? De la prelegeri științifice de un nivel hiper-înalt, până la concursuri de melci între copii? Concepte, idei, educație altfel.

Știți cât de ciudat este să vezi oamenii, la sala de mese, colectând TOȚI selectiv? Punându-și singuri caserolele de plastic la caserole de plastic uzate, metalul la metal, resturile alimentare rămase în butoiul destinat porcilor din sat? Este o civilizație anormal de normală.

Știți cât de ciudat este să îți zică copiii că lor le place enorm de mult că au învățat lucruri super tari, că au vorbit în direct cu cei de la NASA care manevrează robotul Curiosity și cu cei care pregătesc următorul robot ce va fi trimis peste 2 ani? Că ei vor să învețe mai mult despre ionosferă, că vor să lanseze un satelit și că își fac planuri împreună cu alți copii să PREDEA și ei alte subiecte celor interesați?

Știți ce impact are asupra creierului unui copil/adult să stai sub o salcie cu niște oameni care au o anvergură globală? Să îi asculți, să intri în debate cu ei, să faci noi conexiuni? Să simți cum ți se crapă capul în două de la epifaniile care vin pe bandă rulantă?

Trăim câteva zile o adevărată dezintoxicare. Fără telefoane (oricum nu e semnal pe insulă), dar cu acces la internet de mare viteză. Berea costă între 5-7 lei. Un meniu întreg (la liber) este 26 lei. Mâncarea, făcută la cazan, este excelentă! Dormim la cort, soluțiile anti-țânțari sunt la mare căutare, în special între 8-10 seara. Dimineața la ora 8 ne trezește o melodie de copii super-haioasă: ”Ursuleții s-au trezit – Bună dimineața”. Rock, folk, muzică gregoriană, techno, Florian Pitis reloaded, chitări peste tot.

Suntem un grup de ciudați, oameni care caută răspunsuri, oameni generoși, oameni interesanți. Tineri, bătrâni, corporatiști sau antreprenori, decani și savanți.

Oricât aș încerca eu să povestesc despre Atlantykron, nu pot să reușesc decât să transmit o penibilă vagă imagine.

Oricum, dacă vreodată vă bate gândul să doriți să evoluați (măcar din perspectivă științifică), să rețineți acest nume – Atlantykron. Cine știe, poate chiar tu vei o sămânță pentru schimbarea în bine a ta, a celor din jurul tău, a României sau la nivel planetar!

Noi, la Kidibot, vom incorpora în acțiunile noastre destinate copiilor multe dintre conceptele/ideile/oamenii pe care i-am întâlnit aici. Pentru că toți copiii din România merită o educație informală mai bună decât dacă ar emigra.