Month: January 2020

Cum creștem STIMA DE SINE a copiilor din România?

Cum creștem STIMA DE SINE a copiilor din România?

La Kidibot mii dintre părinți ne spun că simt necesar pentru copiii lor creșterea STIMEI DE SINE. Pur și simplu, juniorii au nevoie să aibă mai multă încredere în ei, în forțele lor, în cunoștințele lor.

Foarte frumos.

Cum facem noi la Kidibot astfel încât să le creștem stima de sine a sutelor de mii de copii din România?

Prin mai multe modalități…

Le dăm copiilor un scop înălțător!

Să contribuie la schimbarea în bine a destinelor altor mii de copii din această țară, care sunt semenii și prietenii lor. Asta, în timp ce salvează planeta de Crocobeții ce vor să ne cucerească prin lene și prostie.

În momentul în care o mică minte conștientizează pentru prima dată în viața ei că poate să schimbe lumea prin eforturile ei, efectul este WOW uriaș.

Le arătăm că micile lor eforturi au rezultate uriașe!

Ca la Waze, când raportezi ceva și îți vine mesaj de la sistem ”Săptămâna trecută ai ajutat 37 de copii să devină mai deștepți.” așa facem și noi.

Le spunem copiilor cât de mulți copii au ajutat pentru că le-au rezolvat quizurile creeate de ei, cât de mulți copii au fost motivați de exemplul lor personal, cât de mulți copii sunt distrați de Kidismile-urile câștigate de ei.

Când cineva ne raportează o problemă, ne dă o sugestie de îmbunătățire, Kidibot îi dă statut de CONTRA-SPION + puncte bonus.

Când provoacă pe alt copil să răspundă la un quiz pe care ei l-au rezolvat corect.

Este o mare plăcere și satisfacție să vezi că faci lumea mai bună în jurul tău!

Îi felicităm când ne arată că au citit, au învățat și au făcut fapte bune.

”Bravo.”
”Te-ai descurcat bine.”
Sau ”Ai fost aproape. Data viitoare o să te descurci mai bine.”

Încurajările, felicitările, insignele, punctele câștigate, faima câștigată și multe altele – toate îi ajută să prindă curaj în forțele lor.

Le arătăm că este bun!

Când copiii văd că au ajuns prin forța muncii lor să fie pe locul 1, 2 sau 3 pe școală, pe oraș sau pe clasă, contează enorm pentru ei.

Când văd că echipa lor (clasa) a ajuns departe în clasament, e un moment de mândrie. Acel moment de mândrie este combustibil de rachetă pentru ei.

Apelăm la patriotismul lor local

Clasa ta din Buhuși este mai tare decât o clasă din București. Bravo! În momentul în care vede că este numărul 1-2-3 pe oraș, că ajută orașul să fie în Topul Kidibot pe luna respectivă, apelăm la patriotismul local, iar copilul se simte mult mai important, având în vedere că devine un mic VIP local. Atât individual cât și pe echipă. Ține doar de copil să crească în clasament, atât individual cât și pe echipă. Și faptul că vede cu ochii lui cum evoluează îl motivează să tragă mai tare. Ne concentrăm pe partea plină a paharului.

Câștigă diplome/certificate/niveluri

Când primești Certificat de Cititor că ai dovedit că ai citit 50 – 500 de cărți, te simți foarte bine și îți crește stima de sine. Evident, dacă face parte din Academia Eroilor Kidibot, automat le pot și downloada sau primi în original acasă. Iar asta este incredibil de motivant, după cum probabil știți deja.

Aprecierea faptelor bune făcute

Prin Stâlpii Comunității îi arătăm copilului că efortul lui este apreciat de o țară întreagă. Părintele/Profesorul ne anunță pe email, noi promovăm fapta bună, copilul vede că este apreciat la nivel național. Îi crește încrederea în sine!

Implicarea în Concursul de Matematică Antrenamentele de Matematică ale Forțelor Speciale Kidibot

Îi ajutăm pe copii să vadă că prin forțele lor au răbdare să rezolve problemele de matematică săptămânale, care îi plasează între cei mai buni copii din România. Aceasta este o funcționalitate disponibilă doar utilizatorilor din Academia Eroilor Kidibot.

Satisfacția că își ajută colegii de clasă să devină mai buni

Toți EROII GOLD au activată funcționalitatea ZEN-MASTER pentru toți colegii lor. Deci, implicit, îi ajută să câștige mai multe puncte, îi ajută să devină mai populari în cadrul clasei, îi ajută să aibă o stimă mai mare personală.

Faptul că știe lucruri pe care nici măcar adulții nu le știu

Da. Câți adulți credeți că știu ce înseamnă ”quantum entanglement”? Sub 0,1%. Păi, tu, copil, care știi acest lucru pentru că ai făcut un Micro-Curs disponibil în Academia Eroilor Kidibot, nu îți mai crește un ficat de satisfacție? E o senzație foarte plăcută să știi că ești mai deștept.

Mai avem și alte modalități. Vă lăsăm să le descoperiți. Și tot adăugăm. Nu suntem perfecți, dar vrem să ne îmbunătățim.

Vrem să vă ajutăm copiii să învețe mai mult, să citească mai mult, să facă mai multe fapte bune, totul prin joacă. Creșterea stimei de sine este un factor extrem de important în demersul nostru!

Dacă aveți sugestii, vă rugăm să ne dați feedback aici.

Împreună ne vom putea ajuta copiii să le creștem și mai mult stima de sine și încrederea în forțele lor! Și astfel să aibă o viață mai frumoasă!

Câștigătorii Kidibot pe luna noiembrie și decembrie 2019

(Știai că și tu poți câștiga un telefon nou-nouț luna aceasta :)? Detalii aici.)

Sunteți curioși să știți care sunt luptătorii Kidibot care au câștigat premii în ultima vreme? Cărți, telefoane, etc.? E simplu. Copii care au muncit și au ajutat pe alți copii să devină mai buni. Felicitări!

Să-i luăm pe rând:

Decembrie 2019

Echipa câștigătoare – Clasa V-a A, Zimnicea, Teleorman – o carte de căciulă

Luptătorul cu cele mai multe puncte – MagarulMagar3 – o carte

EROUL GOLD NOROCOS – a câștigat un pachet de 5 cărți – CactusulRapid87

CEA MAI TARE ECHIPĂ DIN JUDEȚUL MUREȘ (susținut de Farmaciile Richter) – fiecare câte o carte

CEL MAI TARE LUPTĂTOR DIN JUDEȚUL MUREȘ (susținut de Farmaciile Richter) – o carte – FURNICADESTEAPTA19, Clasa III-a F, Scoala Gimnaziala Dacia, Targu Mures

NOIEMBRIE 2019

Echipa cu cele mai multe puncte

Luptatorul cu cele mai multe puncte – MagarulMagar3

Eroul GOLD câștigător al unui telefonCactusulRapid87

CEA MAI TARE ECHIPĂ DIN JUDEȚUL MUREȘ (susținut de Farmaciile Richter) – fiecare copil cu minim 50 puncte primeste câte o carte – Clasa a II-a A, Scoala Gimnaziala Batos

CEL MAI TARE LUPTĂTOR DIN JUDEȚUL MUREȘ (susținut de Farmaciile Richter) – o carte – CREIERULACID3, Scoala 1, Clasa II-a B, Ludus

Felicitări tuturor. Vă așteptăm în 2020 cu noi concursuri 🙂

Mulțumim prietenilor noștri: Farmaciile Richter, Editura Arthur, Editura NICULESCU, Editura Corint Junior, Robofun, GardgetWay.ro, și Interbrand pentru premiile oferite.

Mulțumim partenerului nostru principal, Țara lui Andrei (OMV Petrom) pentru susținerea proiectului Kidibot!

Călătoriile doctorului Dolittle – lansare carte și film

Călătoriile doctorului Dolittle – lansare carte și film

Dragi Kidiboți, avem o veste bună. Editura Corint Junior lansează săptămâna viitoare cartea ”Călătoriile doctorului Dolittle”. Iar la cinema veți putea vedea filmul cu același nume, cu Robert Downey Jr..

Robert Downey Jr. este Dolittle în recenta producție omonimă a Universal Pictures. Și, pentru că de multe ori un film care are un personaj cunoscut și iubit de multe generații pleacă de la o carte de mare valoare, Editura Corint publică Călătoriile doctorului Dolittle, cartea lui Hugh Lofting, apărută în 1922 și distinsă, un an mai târziu, cu Newbery Medal, prestigiosul premiu american acordat cărților pentru copii.

Doctorul Dolittle a fost dintotdeauna foarte îndrăgit, chiar și atunci când era doar eroul scrisorilor pe care Hugh Lofting le trimitea de pe front, în Primul Război Mondial, copiilor săi.

Călătoriile doctorului Dolittle este povestea prieteniei dintre John Dolittle și un băiat de zece ani, Tommy Stubbins, care, după ce găsește o veveriță rănită, devine asistentul doctorului, un mare iubitor de animale. Împreună cu prietenii de nădejde ai domnului Dolittle, ei pornesc într-o călătorie pe mare, către Insula Maimuței-Păianjen. Firește, ca orice călătorie, nici aceasta nu este lipsită de primejdii și de aventuri care te țin cu sufletul la gură, mai ales când din echipaj mai fac parte un cățel, un cimpanzeu și un papagal!

Hugh Lofting (1886–1947), romancier și poet britanic, s-a născut la Maidenhead, în Anglia. Înainte de a deveni scriitor, a călătorit prin multe țări, iar apoi s-a stabilit pentru totdeauna în Statele Unite ale Americii.

Cele mai cunoscute lucrări literare ale lui Lofting sunt cele 12 volume care îl au ca erou pe doctorul Dolittle. Povestea doctorului Dolittle a primit în 1920 Lewis Carroll Shelf Award. Opera sa include și volumele Porridge Poetry, The Story of Mrs. Tubbs și Gub Gub’s Book: An Encyclopedia of Food.

Coperta cărții Călătoriile Doctorului Dolittle, publicată acum la Corint Junior, este realizată de Ángel Domínguez, unul dintre cei mai buni ilustratori ai prezentului, distins cu numeroase premii.


Lectura plăcută!
Super-fun. Am lansat PROVOCĂRILE la bătălii de antrenament!

Super-fun. Am lansat PROVOCĂRILE la bătălii de antrenament!

De azi, dragi Kidiboți, după ce rezolvați un quiz cu succes, puteți să PROVOCAȚI pe alți copii de același nivel cu voi să-l rezolve și ei. Colegi de clasă sau copii de peste tot din România!

Obiectivul? Să-i ajutăm pe cât mai mulți copii, ca tine, să învețe prin joacă, și să salvăm România și planeta de crocobeți.

Dar cum funcționează?

Așa apare la finalul fiecărui quiz, după ce l-ai rezolvat:

În secunda în care apeși butonul de PROVOACĂ, tu, cel care a generat provocarea, câștigi 1 punct automat. Yey!

Când celălalt LUPTĂTOR KIDIBOT acceptă provocarea ta, amândoi mai primiți 5 puncte bonus, indiferent de rezultatul quizului. Curajul merită răsplătit. 😉

Fiecare copil va vedea (când este logat) câte provocări a primit și câte a trimis, precum și câte au fost acceptate! 🙂

Părintele copilului provocat va primi deasemenea un email în care i se va aduce la cunoștință că alt copil l-a provocat să rezolve un quiz.

Puteți să vedeți detalierea tuturor provocărilor la bătăliile de antrenament în DASHBOARD BĂTĂLII.

De ce am făcut asta?

Pentru că anul trecut am inițiat Operațiunea Kidibot O NOUĂ SPERANȚĂ, în parteneriat cu Țara lui Andrei (OMV Petrom), prin care vrem să schimbăm lumea în bine prin educație. Crocobeții trebuie să primească o replică bună din partea copiilor români și să salvăm această țară de la prostie și lene, împreună cu tine. Antrenamentele continue ne vor ajuta să facem exact acest lucru.

Ne bazăm pe tine să iei parte la această operațiune. Mult succes!

Apropo, să ne spui cum ți se pare, ca să îmbunătățim Mișcarea… Lupta împotriva Crocobeților este foarte dură și avem nevoie de părerea ta. Mulțumim anticipat!

Dilema unui părinte apropo de studiile în străinătate (și viața de după)

Dilema unui părinte apropo de studiile în străinătate (și viața de după)

Să presupunem că ești un părinte român, cu un copil capabil, care foarte probabil o să plece la învățătură în străinătate (82% dintre părinții de pe Kidibot consideră că la un moment dat copilul lor va studia afară!).

Pentru simplificare, să presupunem că:

– ai fi în măsura să alegi oricare dintre toate opțiunile posibile enumerate mai jos
– banii nu ar fi o problemă
– capacitatea intelectuală a copilului de asemenea nu ar fi o problemă și ar putea intra cam peste tot.

Întrebarea de 1000 de puncte este ce ai alege?

Opțiunea 1: Copilul să facă facultatea în România și să rămână în România, în aceiași casă cu tine

Opțiunea 2: Copilul să facă facultatea în România și să rămână în România în același oraș cu tine

Opțiunea 3: Copilul să facă facultatea în România și să rămână în România în alt oraș

Opțiunea 4: Copilul să facă facultatea afară și să revină în România în casa cu tine

Opțiunea 5:  Copilul să facă facultatea afară și să revină în România în oraș cu tine

Opțiunea 6: Copilul să facă facultatea afară și să revină în România în alt oraș

Opțiunea 7: Copilul să facă facultatea afară și să rămână acolo și tu aici

Opțiunea 8: Copilul să facă facultatea afară și tu să te muți cu cățel și purcel lângă el

Opțiunea 9: Să te muți de dinaintea începerii facultății în străinătate, fix acolo unde va face copilul școala și să vă stabiliți acolo. Măcar pentru o perioadă.

Opțiunea 10: Să te împaci cu gândul că orice ai face, oricum căile voastre se despart și după absolvire o să vă mai vedeți probabil de maxim 50 de ori pe durata acestei vieți, la Paști și la Crăciun..

Opțiunea 11: Pleacă definitiv din țară la studii, după care ajunge la cucurigu (Noua Zeelandă, Antartica, Patagonia, emigrează către Marte cu SpaceX, etc.).

Câteva considerații suplimentare:

Oare definiția unei familii unite ideale nu implică și să stea împreună? Oare care dintre opțiuni ar minimiza numărul de regrete la apusul vieții, de ambele părți, părinte-copil?

Universitățile din România sunt la nivel global extrem de slabe. În top 1000 sunt doar 2. Evident, o educație în străinătate te-ar ajuta enorm să evoluezi. Acesta este un motiv în plus să fii supărat pe sistemul educațional românesc, că nu este suficient de performant ca să-ți țină copilul acasă.

Eu personal consider varianta americană, cu descotorosirea de părinți la azil o disoluție a ideii de familie clasică. Pe de altă parte, văd beneficiile uriașe ale evoluției personale în medii propice, academice sau de business.

Ținutul copiilor lângă fusta mamei de asemenea are o conotație egoistă (pentru a evita durerea plecării puiului de acasă, îi frângi aripile).

Dacă pleci cu el afară, statistic vorbind, el va face facultatea într-un oraș, după care va migra în altul, apoi în altul. El va fi cetățean global. Atunci ce faci? Pleci după ditamai bărbatul/femeia? Nu ar fi cam penibil? Sau banii nefiind vreo problemă, începi să călătorești și tu prin lume și ai grijă să păstrezi legătura cu el constant, eventual să te și intersectezi fizic periodic.

Cât de unită este familia ta? Care ar fi varianta ideală? Sau cea mai apropiată variantă de ideal?

Singura certitudine pe care o am personal este că ar trebui să menținem opțiunile deschise. Să le dăm copiilor noștri de pe acum o educație stelară, care să le dea aceste șanse uriașe ulterior, iar prin Kidibot acesta este fix lucrul pe care vrem să îl facem. Ulterior, e altă discuție dacă ei vor profita de ele sau nu. Cum zic americanii ”It is a nice problem to have!”

Chiar dacă acum Kidiboții noștri sunt mici, începi să-ți pui întrebări de genul acesta. 🙂

Tu personal ce opțiune ai alege? 1, 2, 3, …., 11? Comentează mai jos…

Mulțumesc anticipat

La mulți ani, dragi Kidiboți!

La mulți ani, dragi Kidiboți!

Vă dorim din inima pentru 2020 multe lucruri de importanță galactică:

  • sănătate de titan
  • bucurii câți atomi sunt în Univers
  • multe, multe satisfacții
  • mult alergat în aer liber
  • să stați cât mai puțin în fața ecranelor și cât mai mult în fața cărților
  • să învățați cât mai multe lucruri prin joacă
  • să fiți ambițioși
  • să ajutați pe câți mai mulți copii (și Crocobeți) să devină mai deștepți. 🙂

Vă dorim să vă ajutați părinții și să vă ascultați profesorii. Voi sunteți stâlpii societății!

Vă dorim să vă faceți (și să vă mențineți) obiceiuri bune, să renunțați la obiceiurile mai puțin bune (citiți cartea ”Atomic Habits”, de James Clear, e foarte bună).

Vă dorim să creșteți frumoși și deștepți, fericiți și bucuroși.

Vă dorim să faceți în continuare parte din Kidibot, Mișcarea celor care vor să schimbe România prin educație prin joacă. Împreună vom face în 2020 lucruri minunate, care vor ajuta această țară să evolueze în bine, măcar în zona educației.

Vă mulțumim că existați. 💖💖💖💖💖💖