Cum creștem STIMA DE SINE a copiilor din România?

5
(3)

La Kidibot mii dintre părinți ne spun că simt necesar pentru copiii lor creșterea STIMEI DE SINE. Pur și simplu, juniorii au nevoie să aibă mai multă încredere în ei, în forțele lor, în cunoștințele lor.

Foarte frumos.

Cum facem noi la Kidibot astfel încât să le creștem stima de sine a sutelor de mii de copii din România?

Prin mai multe modalități…

Le dăm copiilor un scop înălțător!

Să contribuie la schimbarea în bine a destinelor altor mii de copii din această țară, care sunt semenii și prietenii lor. Asta, în timp ce salvează planeta de Crocobeții ce vor să ne cucerească prin lene și prostie.

În momentul în care o mică minte conștientizează pentru prima dată în viața ei că poate să schimbe lumea prin eforturile ei, efectul este WOW uriaș.

Le arătăm că micile lor eforturi au rezultate uriașe!

Ca la Waze, când raportezi ceva și îți vine mesaj de la sistem ”Săptămâna trecută ai ajutat 37 de copii să devină mai deștepți.” așa facem și noi.

Le spunem copiilor cât de mulți copii au ajutat pentru că le-au rezolvat quizurile creeate de ei, cât de mulți copii au fost motivați de exemplul lor personal, cât de mulți copii sunt distrați de Kidismile-urile câștigate de ei.

Când cineva ne raportează o problemă, ne dă o sugestie de îmbunătățire, Kidibot îi dă statut de CONTRA-SPION + puncte bonus.

Când provoacă pe alt copil să răspundă la un quiz pe care ei l-au rezolvat corect.

Este o mare plăcere și satisfacție să vezi că faci lumea mai bună în jurul tău!

Îi felicităm când ne arată că au citit, au învățat și au făcut fapte bune.

”Bravo.”
”Te-ai descurcat bine.”
Sau ”Ai fost aproape. Data viitoare o să te descurci mai bine.”

Încurajările, felicitările, insignele, punctele câștigate, faima câștigată și multe altele – toate îi ajută să prindă curaj în forțele lor.

Le arătăm că este bun!

Când copiii văd că au ajuns prin forța muncii lor să fie pe locul 1, 2 sau 3 pe școală, pe oraș sau pe clasă, contează enorm pentru ei.

Când văd că echipa lor (clasa) a ajuns departe în clasament, e un moment de mândrie. Acel moment de mândrie este combustibil de rachetă pentru ei.

Apelăm la patriotismul lor local

Clasa ta din Buhuși este mai tare decât o clasă din București. Bravo! În momentul în care vede că este numărul 1-2-3 pe oraș, că ajută orașul să fie în Topul Kidibot pe luna respectivă, apelăm la patriotismul local, iar copilul se simte mult mai important, având în vedere că devine un mic VIP local. Atât individual cât și pe echipă. Ține doar de copil să crească în clasament, atât individual cât și pe echipă. Și faptul că vede cu ochii lui cum evoluează îl motivează să tragă mai tare. Ne concentrăm pe partea plină a paharului.

Câștigă diplome/certificate/niveluri

Când primești Certificat de Cititor că ai dovedit că ai citit 50 – 500 de cărți, te simți foarte bine și îți crește stima de sine. Evident, dacă face parte din Academia Eroilor Kidibot, automat le pot și downloada sau primi în original acasă. Iar asta este incredibil de motivant, după cum probabil știți deja.

Aprecierea faptelor bune făcute

Prin Stâlpii Comunității îi arătăm copilului că efortul lui este apreciat de o țară întreagă. Părintele/Profesorul ne anunță pe email, noi promovăm fapta bună, copilul vede că este apreciat la nivel național. Îi crește încrederea în sine!

Implicarea în Concursul de Matematică Antrenamentele de Matematică ale Forțelor Speciale Kidibot

Îi ajutăm pe copii să vadă că prin forțele lor au răbdare să rezolve problemele de matematică săptămânale, care îi plasează între cei mai buni copii din România. Aceasta este o funcționalitate disponibilă doar utilizatorilor din Academia Eroilor Kidibot.

Satisfacția că își ajută colegii de clasă să devină mai buni

Toți EROII GOLD au activată funcționalitatea ZEN-MASTER pentru toți colegii lor. Deci, implicit, îi ajută să câștige mai multe puncte, îi ajută să devină mai populari în cadrul clasei, îi ajută să aibă o stimă mai mare personală.

Faptul că știe lucruri pe care nici măcar adulții nu le știu

Da. Câți adulți credeți că știu ce înseamnă ”quantum entanglement”? Sub 0,1%. Păi, tu, copil, care știi acest lucru pentru că ai făcut un Micro-Curs disponibil în Academia Eroilor Kidibot, nu îți mai crește un ficat de satisfacție? E o senzație foarte plăcută să știi că ești mai deștept.

Mai avem și alte modalități. Vă lăsăm să le descoperiți. Și tot adăugăm. Nu suntem perfecți, dar vrem să ne îmbunătățim.

Vrem să vă ajutăm copiii să învețe mai mult, să citească mai mult, să facă mai multe fapte bune, totul prin joacă. Creșterea stimei de sine este un factor extrem de important în demersul nostru!

Dacă aveți sugestii, vă rugăm să ne dați feedback aici.

Împreună ne vom putea ajuta copiii să le creștem și mai mult stima de sine și încrederea în forțele lor! Și astfel să aibă o viață mai frumoasă!

Cât de mult ți-a plăcut acest articol?

Dă click pe o steluță să votezi.

Nota medie 5 / 5. Număr de voturi: 3

Nu sunt voturi până acum. Fii tu primul care votează!

Mulțumim.

Vrei să ne dai follow?

Ne pare rău că nu ți-a plăcut acest articol!

Cum putem să îmbunătățim?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *