Copiii români din UK au de acum acces gratuit educație prin joacă în limba română pe Kidibot.co.uk

5
(18)

Începând cu luna Iunie 2020, platforma educațională Kidibot a fost lansată oficial în UK (www.kidibot.co.uk). Ea este deja prezentă în mai multe țări: România (în 68% din școli), Statele Unite ale Americii (2000+ școli), Canada, Italia, Moldova.

Obiectivul principal al Kidibot.co.uk este să ajute copiii vorbitori de limba romana să-și dorească să învețe mai mult, să citească mai mult și să facă mai multe fapte bune prin joacă.

Copiii își pot creea conturi gratuite pe Kidibot.co.uk specificând școala/localitatea unde învață, urmând să răspundă la peste 12,000 chestionare, dovedind că au citit lecturi în limba română, precum ”Domnul Trandafir” sau ”Harap-Alb”, că au lucrat la matematică, la științe, la educație financiară și multe altele materii curiculare și extra-curriculare. Ei sunt astfel captivați într-o lume de poveste, cu extratereștrii haioși și copii deștepți, unde învață prin joacă, în echipă, printr-un set de 20 de motivații diferite, precum presiune social pozitivă, disonanță cognitivă, patriotism local, inspirație de la personalități, etc..

Deasemenea, copiii pot să facă micro-cursuri cu diplomă pe diverse subiecte:

  • Curs de cybersecurity
  • Cum să faci o povestire SF folosind personaje din folclorul românesc
  • Curs de Microsoft Word și Excel
  • Micro-Curs de Astronomie
    și multe altele…

Cursurile sunt gratuite, făcute special pentru copii, astfel încât să le parcurgă ușor, majoritatea fiind în format video.

La final, copiii dau un test, pe care, dacă îl fac minim 70% corect, vor primi și diplome.

Coordonatorii educationali de limba romana din UK vor beneficia de asemenea de aceasta platformă educațională, având ajutor la predarea la clasele lor, posibilitatea să creeze bătălii de antrenament (în loc de teme), să câștige diplome și certificate.

Există și un concurs cu premii de la lansare: cărți în limba română, furnizate de către Editura Arthur, Editura Niculescu și revista Știință&Tehnică. Ulterior, Kidibot UK va rămâne funcțional pe termen nelimitat!

Până în acest moment pe platformă s-au înscris deja copii și profesori din 42 de școli.

Intrarea pe platforma Kidibot.co.uk este gratuită.

Despre Kidibot

Platforma Educațională Kidibot este deja prezentă în mai multe țări: România (în 68% din școli), Statele Unite ale Americii (2000+ școli), Canada, Italia, Moldova.

Obiectivul principal al Kidibot.co.uk este să ajute copiii români din UK să-și dorească să învețe mai mult, să citească mai mult și să facă mai multe fapte bune prin joacă.

Copiii își pot creea conturi gratuite pe www.kidibot.co.uk specificând școala/localitatea unde învață, urmând să răspundă la peste 10,000 chestionare, dovedind că au citit lecturi în limba română, precum ”Domnul Trandafir” sau ”Harap-Alb”, că au lucrat la matematică, la științe, la educație financiară și multe altele materii curiculare și extra-curriculare. Ei sunt astfel captivați într-o lume de poveste, cu extratereștrii haioși și copii deștepți, unde învață prin joacă, în echipă, printr-un set de 20 de motivații diferite, precum presiune social pozitivă, disonanță cognitivă, patriotism local, inspirație de la personalități, etc..

Coordonatorii educaționali români din UK vor beneficia de asemenea de aceasta platformă educațională, având ajutor la predarea la clasele lor, posibilitatea să creeze bătălii de antrenament (în loc de teme), să câștige diplome și certificate.

Acest proiect este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Cât de mult ți-a plăcut acest articol?

Dă click pe o steluță să votezi.

Nota medie 5 / 5. Număr de voturi: 18

Nu sunt voturi până acum. Fii tu primul care votează!

Mulțumim.

Vrei să ne dai follow?

Ne pare rău că nu ți-a plăcut acest articol!

Cum putem să îmbunătățim?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *