...

Uriaşul cel egoist – poveste de Oscar Wilde

13 puncte bonus
7 rezolvări
Romană

Autor quiz: FotbalistulRapid76

5
(1)

„Uriașul cel egoist” scrisă de Oscar Wilde spune povestea unui uriaș care avea o grădină foarte frumoasă, în care copii se jucau atunci când ieșeau de la școală. Când s-a întors acasă după șapte ani, uriașul a văzut copii jucându-se în grădina lui și i-a gonit. A ridicat un gard mare în jurul grădinii și de atunci nimeni nu a mai intrat acolo. Când a venit primăvara, uriașul a observat că în grădina lui încă era iarnă. Grădina Uriașului era foarte frumoasă. Copiilor le plăcea să se joace în ea. În fiecare după-amiază, când veneau de la școală, obișnuiau să intre în grădina cea mare și minunată cu flori și piersici.
Dar Uriașul era egoist. Într-o zi când s-a întors acasă după șapte ani de ședere la prietenul său, a văzut copiii jucându-se în grădină. A strigat supărat și ei au fugit. Uriașul a decis să nu permită nimănui să se joace acolo. Așa că a construit în jurul grădinii un zid înalt. A încuiat poarta și a pus o tăbliță pe care scria că persoanele care intră în grădină vor fi pedepsite.
Săracii copii nu aveau alt loc unde să se joace. Nu le plăcea să se joace pe drumul prăfuit și plin de pietre. Apoi, primăvara a venit în toată țara. Doar în grădina Uriașului egoist era încă iarnă. Nu au înflorit flori și nu au cântat păsări. Singurii vizitatori au fost zăpada și gerul care au vopsit toți copacii în argintiu. Vântul nordic a mugit acolo în fiecare zi.
Uriașul s-a întrebat de ce primăvara a trecut pe lângă grădina lui. În grădina lui era mereu iarnă.
Într-o dimineață a auzit muzica minunată a unei păsări cântătoare la fereastra sa. A sărit din pat și a privit afară. A văzut o priveliște minunată. Copiii se strecuraseră printr-o gaură în perete și stăteau pe crengile copacilor care îi întâmpinau cu bucurie și cu flori. Doar într-un colț era încă iarnă. Un băiețel rătăcea în jurul copacului și plângea. Era prea mic pentru a urca.
Inima uriașului s-a topit și a ieșit în grădină. Copiii au fugit când l-au văzut iar în grădină a revenit iarna.
Dar când l-a pus pe băiețel în copac, acesta a înflorit imediat. Băiatul și-a pus brațele în jurul gâtului său mare și l-a sărutat. Alți copii au observat schimbarea comportamentului uriașului, așa că și ei s-au întors. Uriașul a doborât peretele și a început să se joace cu ei. Voia să-l vadă pe băiețelul pe care îl pusese în copac dar acesta plecase.
Anii au trecut și a îmbătrânit și a slăbit. Și-a dat seama că copiii erau cele mai frumoase flori dintre toate care existau în grădină.
Într-o dimineață de iarnă, a văzut un copac acoperit cu minunate flori albe și fructe argintii. Sub el stătea băiețelul. A fugit repede la băiat dar a observat câte două răni în palmele și pe piciorușele băiatului. El a spus furios că îl va ucide pe acel om crud care l-a rănit, dar copilul i-a spus că acestea sunt rănile Iubirii. În plus, i-a spus Uriașului că a venit să-l ducă în grădina sa, care era Paradisul. În acea după-amiază, Uriașul a fost găsit mort sub copac.

Nu e adevărat! Nokko a spus că telefoanele sunt moartea creierului. Așa și este. Dar învinge-l, orișicum.

Îți place quiz-ul făcut de acest user Kidibot?

Click să votezi!

Ne pare rău că un utilizator Kidibot a făcut un quiz atât de slab!

Probabil că a fost sabotat de către Crocobeți. Hai să-l îmbunătățim!

Spune-ne cum putem să-l îmbunătățim.

„Uriașul cel egoist” – O poveste clasică de Oscar Wilde

În povestea captivantă a lui „Uriașul cel egoist” scrisă de Oscar Wilde, suntem introduși în lumea unui uriaș care deține o grădină fermecată, plină de flori și pomi fructiferi. Copiii din apropiere obișnuiau să se joace în această grădină după școală, bucurându-se de frumusețea ei. Cu toate acestea, când uriașul s-a întors acasă după o lungă absență, a fost cuprins de egoism și le-a interzis copiilor să mai intre în grădina sa, construind un zid în jurul ei. Acest act de egoism a adus consecințe tragice asupra grădinii și asupra propriei sale vieți.

Reprezentarea egoismului și consecințele acestuia

Egoismul uriașului este evidențiat în mod clar atunci când decide să își protejeze grădina de copiii care se bucurau de ea. Prin acțiunile sale, uriașul a creat un mediu steril și rece în grădina sa, transformând-o într-un loc lipsit de viață și de bucurie. Acest act de egoism a avut un impact negativ nu doar asupra copiilor, ci și asupra propriei sale fericiri și împliniri.

Învățăturile morale din „Uriașul cel egoist”

Povestea lui „Uriașul cel egoist” oferă o lecție puternică despre importanța altruismului și a generozității în relațiile umane. Prin contrastul dintre egoismul uriașului și atitudinea iubitoare a copiilor, cititorii sunt îndemnați să reflecteze asupra modului în care acțiunile noastre pot influența lumea din jurul nostru. În plus, povestea subliniază faptul că adevărata bogăție și fericire vin din actele de iubire și sacrificiu pentru ceilalți.

Impactul emoțional al povestirii

Relevanța continuă a lui „Uriașul cel egoist”

Chiar dacă povestea lui „Uriașul cel egoist” a fost scrisă acum mulți ani, mesajul său rămâne la fel de actual și pertinent în ziua de astăzi. Într-o lume agitată de egoism și indiferență, această poveste ne amintește de puterea iubirii și a compasiunii în transformarea vieților noastre și a lumii înconjurătoare. Prin urmare, lectura acestei povești clasice poate oferi copiilor o perspectivă nouă asupra valorilor fundamentale ale umanității și îi poate inspira să devină mai buni și mai empatici în relațiile lor cu ceilalți.

În concluzie, „Uriașul cel egoist” de Oscar Wilde este o poveste captivantă și profund emoționantă care ne îndeamnă să reflectăm asupra importanței iubirii, generozității și sacrificiului în viața noastră. Prin personajele sale memorabile și mesajul său puternic, această poveste continuă să fie o sursă de inspirație și învățăminte pentru cititorii de toate vârstele.

Exemple de întrebări din quizul "Uriaşul cel egoist – poveste de Oscar Wilde"

  • Cine se veselea in grădină după ce nu au mai intrat copiii ?
  • Ce parte de vorbire este cuvântul înverșunat ?
  • Cine a adus primăvara în grădină ?

Crezi că poți face un quiz mai bun decât Uriaşul cel egoist – poveste de Oscar Wilde?

Click aici
Probleme cu Uriaşul cel egoist – poveste de Oscar Wilde? Raportează!

Kidibot este implementat de Asociația StartEvo

Asociatia StartEvo

Partener Principal:

Kidibot caută partener principal!

Susținători activi:

Kidibot este sustinut de AIS GRUP Kidibot este sustinut de Mindblower Kidibot este sustinut de Interbrand Kidibot este sustinut de Zooku Kidibot este sustinut de Carturesti

Edituri prietene:

Kidibot este sustinut de Editura Niculescu Kidibot este sustinut de Editura Arthur

Parteneri educaționali:

Kidibot este sustinut de Știință și Tehnică Kidibot este sustinut de Astroclubul Bucuresti

KIDIBOT în lume:

USA | UK | MD | IT | RO
Platforma Educațională Kidibot folosește cookie-uri funcționale și de trafic pentru a putea ajuta copiii să citească și să învețe mai mult.
Total time: 1.8734350204468 s