Întrebări Frecvente Kidibot (FAQ)

Cât costă să folosesc KIDIBOT?

  • Crearea conturilor pe Kidibot este gratuită (atât conturile de copii, părinți și profesori).
  • Multe dintre funcționalitățile de bază Kidibot sunt oferite gratuit, prin bunăvoința și eforturile fondatorilor, sponsorilor și donatorilor.
  • Funcționalitățile PREMIUM, prin care reușim să hiper-motivăm copiii să citească și să învețe mai mult sunt accesibile doar utilizatorilor pentru care părinții donează diverse sume de bani. Detalii – https://www.kidibot.ro/gold

Care este pachetul de motivație RECOMANDAT pe Kidibot?

EROU KIDIBOT GOLD. Necesită un abonament lunar, cu plata recurentă, în aceași zi din lună. Părintele inițializează plata cu cardul de aici.

Ce se întâmplă dacă într-o lună vreau să facem pauză la donație?

Dacă într-o lună vrea să facă pauză (de exemplu vacanță în străinătate), părintele trebuie să ne anunțe la hello@kidibot.ro și noi îi vom returna banii pe luna respectivă, urmând ca de luna următoare donațiile să continue normal.

Cum fac să opresc donațiile recurente, dacă nu mai vreau să le fac?

Dacă părintele nu mai dorește să mai facă donațiile automate, atunci trebuie să ne anunțe la hello@kidibot.ro și noi vom întrerupe ciclul de recurență al donației fără nici o problemă și vom dezactiva statutul de EROU/Forțe Speciale pentru copil.

Ce se întâmplă dacă în ziua în care trebuie să se tragă automat donația lunară de pe cardul meu nu am suficienți bani?

Evident, donația nu se efectuează. Noi vă trimitem notificare pe email că donația nu s-a putut efectua. Contul copilului pierde statusul de EROU GOLD/PLATINUM sau FORȚE SPECIALE, urmând a fi reluat când donația se reia. Dacă ne anunțați că problema s-a rezolvat și aveți bani suficienți pe card, atunci, vom încerca să mai tragem donația care nu s-a tras inițial.

De ce folosiți acest sistem de donații automate recurente?

Pentru că pentru copii este cel mai bine să aibă continuitate. Obiceiurile bune se formează greu, prin repetiție. Dacă s-ar face donația doar manual, în majoritatea cazurilor părintele uită de deadline și întârzie plata, ceea ce duce la crearea de sincope în motivarea copilului.

În plus, preferăm ca timpul nostru să fie investit în motivarea copiilor Dvs în loc să-l pierdem cu urmărirea plăților, upgrade/downgrade de conturi, trimis mailuri cu remindere, etc.

În plus, costurile de tranzacționare bancare sunt mai mici.

Copiii pot citi aceste lecturi pe situl KIDIBOT?

Ne-ar place mult, dar din pacate, răspunsul este NU. Ar fi un haos urias creat de drepturile de autor. Puteți sa cumpărați respectivele cărți, unele chiar prin intermediul sitului sau puteți să mergeți la bibliotecă să le împrumutați. Old school stuff. 😉

Sunt părinte. Cum îmi conectez copiii la contul meu?

Userii de tip ‘copil’ care au setat la “Email părinte” emailul Dvs. sunt automat legați de contul Dvs..

La ce lecturi aveți quiz-uri?

La cărţi din programa elevilor de clasele I-VIII, precum şi o lista lungă de lecturi suplimentare. Deasemenea, avem quizuri după lecturi în limba engleză, teste matematică, fizică, chimie, biologie, istorie, educație civică, etc..
O parte dintre cărţi le puteţi cumpără din comerţ, altele le găsiţi doar la biblioteca sau anticariate. Noi am luat mai multe liste date de către diverse cadre didactice şi am încercat, în măsură posibilităţilor noastre financiare, să creăm quizuri după ele.

Copilul meu a citit o lectura, dar pe KIDIBOT nu există quizul aferent.

Deşi avem peste 12,000 de quizuri pe site, suntem conştienţi că nu este suficient. Vă recomandăm să încurajați copilul Dvs să creeze quizul. Astfel, va primi puncte bonus și de fiecare dată când un alt copil va răspunde corect la quizul acesta, copilul Dvs. va primi puncte bonus, ca o renta viagera. Pe viața. Astfel va fi motivat să creeze quizuri, să ajute alți copii să devină mai deștepți, să căștige premii și să salveze Pămânul de Crocobeți. Plus că, prin disonanța cognitivă, va fi automat mult mai motivat să citească și să învețe mult mai mult.

Care este mecanica?

Copilul Dvs. citeşte o lectură.
Intră pe KIDIBOT şi răspunde la quizul aferent lecturii. Sunt întrebări grilă, cu 4 variante de răspuns, una singură corectă.
Pentru fiecare răspuns corect, primeşte un punct. Dacă răspunde la minim 70% din întrebări corect, dovedeşte că a citit respectivă carte şi mai primeşte bonus nişte puncte. Deasemenea, la profilul copilului apare respectivă carte, că să se mândrească cu ea :). La fel poate să răspundă la quizurile de matematică, chimie, fizică, engleză, franceză, germană, educație civica, geografie, etc..

Cum motivați copiii să citească/învețe?

Prin presiune social pozitivă. Dacă vor vedea că alţi copii citesc, că se dau mari cu asta, că sunt apreciaţi, că au câştigat faima şi premii, atunci vor vrea şi ei. Kidibot este gândit să asigure combustibil pe termen lung copiilor, astfel încât aceştia să îşi cimenteze dorinţa de a citi. În plus, îi motivăm pe copii cu premii

De unde aveţi banii să susţineţi acest proiect minunat?

Ne bucurăm că aţi pus această întrebare. 🙂
Avem următoarele surse de finanţare:
– propriul buzunar
– SPONSORIZĂRI de la companii care vor să schimbe destine: ELECTRICA, BWT-WAM, SPRINT CURIER, ANIMAX
– de la părinții care le dau o șansă în plus copiilor lor, upgradându-i de la LUPTĂTOR la EROU KIDIBOT.

Pe viitor sperăm să mai câştigăm bănuţi din:
– DONAŢII
– programe de afiliere (dacă părinţii cumpără o carte copilului de pe emag sau libris, o să luăm şi noi un comision de câţiva lei)
– SPONSORIZAREA unui copil/clase/şcoli/oraş

Dacă ne puteţi ajuta, daţi-ne o veste. Mulţumim.

Am o sugestie/întrebare. Unde vă găsesc?

Aici.

Partener Principal:

Kidibot caută partener principal!

Susținători activi:

Kidibot este sustinut de Mega Image Kidibot este sustinut de Raiffeisen Bank Kidibot este sustinut de Mindblower Kidibot este sustinut de Interbrand Kidibot este sustinut de Zooku

Edituri prietene:

Kidibot este sustinut de Editura Niculescu Kidibot este sustinut de Editura Arthur

Parteneri educaționali:

Kidibot este sustinut de Știință și Tehnică Kidibot este sustinut de Astroclubul Bucuresti

Partneri pentru românii din afara granițelor:

Kidibot este sustinut de Ministerul pentru Rom\nii de Pretutindeni

KIDIBOT în lume:

USA | UK | MD | IT | RO
Platforma Educațională Kidibot folosește cookie-uri funcționale și de trafic pentru a putea ajuta copiii să citească și să învețe mai mult.
Total time: 0.6906750202179 s