Întrebări Frecvente Kidibot

Copiii pot citi aceste lecturi pe situl KIDIBOT?

Ne-ar place mult, dar din pacate, răspunsul este NU. Ar fi un haos urias creat de drepturile de autor. Puteți sa cumpărați respectivele cărți, unele chiar prin intermediul sitului sau puteți să mergeți la bibliotecă să le împrumutați. Old school stuff. 😉

Sunt părinte. Cum îmi conectez copiii la contul meu?

Userii de tip ‘copil’ care au setat la „Email părinte” emailul Dvs. sunt automat legați de contul Dvs..

La ce lecturi aveți quiz-uri?

La cărţi din programa elevilor de clasele I-VIII, precum şi o lista lungă de lecturi suplimentare. Deasemenea, avem quizuri după lecturi în limba engleză, teste matematică, fizică, chimie, biologie, istorie, educație civică, etc..
O parte dintre cărţi le puteţi cumpără din comerţ, altele le găsiţi doar la biblioteca sau anticariate. Noi am luat mai multe liste date de către diverse cadre didactice şi am încercat, în măsură posibilităţilor noastre financiare, să creăm quizuri după ele.

Copilul meu a citit o lectura, dar pe KIDIBOT nu există quizul aferent.

Deşi avem peste 1500 de quizuri pe site, suntem conştienţi că nu este suficient. Vă recomandăm să încurajați copilul Dvs să creeze quizul. Astfel, va primi puncte bonus și de fiecare dată când un alt copil va răspunde corect la quizul acesta, copilul Dvs. va primi puncte bonus, ca o renta viagera. Pe viața. Astfel va fi motivat să creeze quizuri, să ajute alți copii să devină mai deștepți, să căștige premii și să salveze Pămânul de Crocobeți. Plus că, prin disonanța cognitivă, va fi automat mult mai motivat să citească și să învețe mult mai mult.

Care este mecanica?

Copilul Dvs. citeşte o lectură.
Intră pe KIDIBOT şi răspunde la quizul aferent lecturii. Sunt întrebări grilă, cu 4 variante de răspuns, una singură corectă.
Pentru fiecare răspuns corect, primeşte un punct. Dacă răspunde la minim 70% din întrebări corect, dovedeşte că a citit respectivă carte şi mai primeşte bonus nişte puncte. Deasemenea, la profilul copilului apare respectivă carte, că să se mândrească cu ea :). La fel poate să răspundă la quizurile de matematică, chimie, fizică, engleză, franceză, germană, educație civica, geografie, etc..

Cum motivați copiii să citească/învețe?

Prin presiune social pozitivă. Dacă vor vedea că alţi copii citesc, că se dau mari cu asta, că sunt apreciaţi, că au câştigat faima şi premii, atunci vor vrea şi ei. Kidibot este gândit să asigure combustibil pe termen lung copiilor, astfel încât aceştia să îşi cimenteze dorinţa de a citi. În plus, îi motivăm pe copii cu premii

De unde aveţi banii să susţineţi acest proiect minunat?

Ne bucurăm că aţi pus această întrebare. 🙂
Avem următoarele surse de finanţare:
– propriul buzunar
– SPONSORIZĂRI de la companii care vor să schimbe destine: ELECTRICA, BWT-WAM, SPRINT CURIER, ANIMAX
– de la părinții care le dau o șansă în plus copiilor lor, upgradându-i de la LUPTĂTOR la EROU KIDIBOT.

Pe viitor sperăm să mai câştigăm bănuţi din:
– DONAŢII
– programe de afiliere (dacă părinţii cumpără o carte copilului de pe emag sau libris, o să luăm şi noi un comision de câţiva lei)
– SPONSORIZAREA unui copil/clase/şcoli/oraş

Dacă ne puteţi ajuta, daţi-ne o veste. Mulţumim.

Am o sugestie/întrebare. Unde vă găsesc?

Aici.

Partener Principal:

Kidibot caută partener principal!

Susținători activi:

Kidibot este sustinut de Google Kidibot este sustinut de Robofun Kidibot este sustinut de Zarva Kidibot este sustinut de Interbrand Kidibot este sustinut de Animax Kidibot este sustinut de Zooku Kidibot este sustinut de ARCUB Kidibot este sustinut de Societatea Muzicala Kidibot este sustinut de Bucharest Science Festival

Edituri prietene:

Kidibot este sustinut de Editura Niculescu Kidibot este sustinut de Humanitas Junior Kidibot este sustinut de Editura Fisher International Kidibot este sustinut de Editura Corint Junior

KIDIBOT în lume:

USA | UK | CA | CH | QA | AE | IT | RO
Total time: 0.8588879108429 s