– Pentru părinți/profesori-

De ce a aparut KIDIBOT

Noi, fondatorii StartEvo, suntem părinți. Fiecare avem câte 2 copii care acum sunt la început de școală. De ce am facut KIDIBOT.ro?

  • Am vrut să găsim o modalitate prin care copiii noștri să VREA sa citească mai mult.
  • Să găsim o modalitate COOL prin care să interacționeze cu restul de copii
  • Să își facă prieteni dintre copiii care VOR să citească cât mai mult, copii faini, cu părinți faini. Să trăiască într-o presiune socială pozitivă

Am zis: copiii noștri și cei ai prietenilor noștri sunt „cobaii”. Dacă funcționează la ei, atunci o să funcționeze și la alții. Și astfel vom putea să ne îndeplinim obiectivul pentru care am înființat acum mulți ani Asociația StartEvo: să schimbăm destine.

Până acum am făcut nenumarate proiecte la nivel național, care au devenit repede #1 în peisajul educației informale românești.

Așa că, dacă vrei și tu să faci parte din această comunitate a copiilor, a părinților și a cadrelor didactice care vor mai mult de la viață prin citit, te așteptăm să îți faci un cont pe KIDIBOT. O să îți placă 🙂

Cum ne-a venit ideea să facem KIDIBOT?

În clasa I, în 2016, Matei Ferșeta (juniorul meu cel mare) a citit 15 cărți. Nici în visele mele cele mai frumoase nu ne-am fi așteptat la asta!

De ce a citit atât de mult? Pentru că la el în clasă este într-o gașca de copiii unde funcționează foarte bine presiunea socială pozitivă. Unul dintre ei a zis că a citit 4 cărti, altul a plusat că a citit 5 cărți și tot așa. S-au potențat unul pe altul și toți au avut de câștigat.

Am zis sa facem un ecosistem educațional care să scaleze această presiune pozitivă. De aici până la KIDIBOT a fost doar un pas.

Pe această cale vreau să mulțumim celor de la Electrica, Animax, BWT-WAM (filtre de apa) și Sprint Curier, care ne-au susținut atat moral cât și financiar cu acest proiect! 🙂

 

Ce am făcut până acum la Asociația StartEvo

Videouri inspiraționale. Am început prin filmarea poveștilor de succes a diverșilor oameni, din diverse domenii de activitate – antreprenori, diplomați, sportivi, entertaineri, etc..

– am făcut nenumărate evenimente inspiraționale
BeerStorming – Întâlniri inspiraționale StartEvo pentru young professionals, cu invitați speciali. Bem un cico sau o bere și petrecem 2 ore intense, de schimbat experiențe și învățăminte.
– am dat Bursele Ambiției – un proiect prin care premiăm cu bani și faimă pe cei mai ambițiosi (NU cei mai tocilari) copii din clase de liceu, în orfelinate.
– am făcut Topul Românilor Inspiraționali
Sistemul Național de Mentorat, cu cea mai mare concentrație de VIP-uri pe domenii de activitate

EVO1 – cel mai fain program educațional in Sectorul 1 (conform feedbackului profesorilor)

– activități de binefacere – de 10 ani de zile facem „Crăciun Special”, unde ajutam mii de copii bătuți de soartă sa aibă un Crăciun Special – Vedeți aici câteva poze și video-uri: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015

KIDIBOT a castigat locul III la Digitaliada, organizata de Fundatia Orange.

Partener Principal:

Kidibot este sustinut de Electrica

Susținători:

Kidibot este sustinut de Google Kidibot este sustinut de BWT Water and More Kidibot este sustinut de Interbrand Kidibot este sustinut de Sprint Curier Kidibot este sustinut de Animax Kidibot este sustinut de ARCUB

Edituri prietene:

Kidibot este sustinut de Asociatia Curtea Veche Kidibot este sustinut de Editura Arthur
Total time: 1513366710.3909 s