Apel către părinți: Haideți să dăm copiilor o șansă unică să strălucească!

Te salutăm, dragă Părinte!

Simți că juniorul tău nu citește cât trebuie?
Simți că nu învață la potențialul real?
Simți că sistemul de învățământ clasic nu este suficient?
Simți că societatea îl trage în jos?
Simți că juniorul tău merită mai mult?

Te invităm să participi la o bătălie epică, de dragul copilului tău!

Obiectivul nostru, al celor de la Kidibot, este să motivăm copiii români, inclusiv pe kinderul tău, prietenii lui si prietenii prietenilor lui să citească și să învețe!

De ce e bine pentru copilul tău să VREA să citească și să învețe?

Ca să fie mai deștept și mai fericit.
Ca să nu piardă oportunități uriașe.
Ca să aibe venituri mai mari în viitor.
Ca să nu sufere.
Ca să nu aibă regrete.
Ca să aibă o viață plină de satisfacții ca adult.

După cum știi, cifrele din România nu arată deloc încurajator:
• Jumătate din copiii de liceu sunt analfabeți funcțional.
• Jumătate din copii nu trec examenele de bacalaureat și cel de capacitate
• Avem cea mai slabă educație financiară, civică și sanitară din Europa. Statisticile negative pot continua la nesfârșit.

Dacă nu îi ajutăm de acum, copiii noștri au toate premizele să aibă mari probleme peste câțiva ani.

Care sunt cauzele?

Am ajuns în această situație în România printr-un cumul de factori: haos, lipsă de interes, lipsă de presiune socială corectă, lipsă de modele corecte, corupție, prostie și rea-voință. Nu are sens să ne pierdem energia încercând să găsim vinovați. Cel mai important este să găsim o soluție, iar noi am găsit una funcțională.

Cum rezolvăm această problemă la Kidibot, principial vorbind?

Simplu.

Pasul #1. Îți ajutăm copilul să VREA să citească și să învețe. Vezi mai jos cum anume.
Pasul #2. Foarte important, ca să reușească, trebuie să ajutăm de asemenea pe copiii cu care el intră în contact, ca să existe o presiune socială pozitivă.
Pasul #3. Și la rândul lor, îi motivăm pe copiii din jurul acestora să citească și să învețe.

Și așa mai departe.

Cu cât mai mulți copii și-au însușit un sistem de valori corect, cu atât grupul/societatea, per ansamblu, are un nivel mai ridicat. Altfel, interesul față de aceste lucruri valoroase o să scadă și iar va deveni cool pentru ei să fii looser, să fumezi toată ziua la colț de bloc, să stai cu un anturaj care să te tragă și mai mult în jos.

Cum rezolvăm EFECTIV această situație?

Soluția este platforma Kidibot, pe care noi o implementăm în România!
Aici am creat numeroase acțiuni cu efecte psihologice, destinate să creeze copiilor schimbarea comportamentului în bine.

Prin joacă.
Prin distracție.
Prin presiune social pozitivă.
Prin disonanță cognitivă.
Prin curiozitate.
Prin patriotism local.
Prin creșterea respectului de sine.
Prin lucru în echipă.
Prin camaraderie.
Prin implicare socială.
Prin satisfacția că schimbi destine.
Prin dorința de a arăta că poți.
Prin satisfacția că salvezi lumea
Prin dorința de a fi apreciat
Prin obținerea unui scop în viață.
Prin premii (cărți, laptopuri, smatwatch-uri, kituri de robotică, etc, etc)
Prin satisfacția că lucrezi pentru viitorul tău.
Prin inspirație de la Profesori și experți în Educație
Prin exemple pozitive de la 130+ de VIP-uri și prin multe altele.

Ce am reușit până acum?

  • Am reușit să motivăm copii din peste 20% din școlile din România.
  • Am reușit să avem un feedback excelent de la părinți și profesori.
  • Am reușit să câștigăm cel mai prestigious titlu in 2018 la secțiunea Proiecte pentru tineret de la Gala Societății Civile, cea mai prestigioasa competiție de profil pe toată România + alte premii
  • Am reușit să adunăm o echipă incredibilă în jurul nostru pentru a schimba România printr-o bătălie epică pentru educație.

Cine participă la această bătălie epică?

Sunt mii de profesori care își iubesc meseria de dascăli. Sunt în special din localitățile mici și medii, unde copiii nu au fost complet corupți de Crocobeții din viață reală. Și sunt fericiți să aibă această unealtă incredibilă, Kidibot, care să îi ajute în activitate.

Sunt mii de părinți ciudați, la fel ca tine și ca noi, care consideră că cititul și educația sunt vitale pentru copiii lor și FAC CEVA în această direcție. De ce zicem ciudați? Pentru că, surprinzători, părinții care au sistemul de valori corecte și care se și zbat pentru copiii lor sunt undeva la 10% din totalul părinților. Restul așteaptă “să se facă”. Restul consideră că oricine altcineva este responsabil pentru eșecurile și problemele lor, numai ei nu. Școala, guvernul, vecinul, pisica, bunica– toți sunt responsabil pentru (ne)educația copiilor lor, numai ei nu. Acești “părinți” se consideră perfecți, care trăiesc într-o lume imperfectă. Se plâng, dar nu fac nimic. Cârcotesc. Doar la asta sunt buni. Sigur îi știi, deoarece sunt peste tot în jurul tău.

Sunt mii de copiii EROI și LUPTĂTORI, copii buni la suflet, care vor să-i ajute pe copiii din jurul lor să devină mai buni, mai iubitori de carte, mai entuziaști. Cât de frumos este să ai copilul pasionat să facă bine în jurul lui? Cât de emoționant este să îl vezi fericit că a făcut o diferență, că l-a convins pe alt copil să citească o carte anume? Cât de fericit este atunci când a reușit să îi explice o problema de matematică unui coleg care nu o înțelegea? Aici intervine disonanță cognitivă, care îl va extra-motiva pe copilul tău care se implică să citească el însuși mai mult și să învețe mai mult.

Sunt sute de VIP-uri din România și nu numai, care prin video-uri inspiraționale și prin întâlniri face-2-face, prin Skype sau la clasă, îi motivează pe copiii tăi să tragă mai tare, să nu se dea bătuți, să fie ambițioși. Și nu vorbim de VIP-uri de carton, ajutați de mătuși, moșteniri, etc. Vorbim de VIP-uri reale, care au muncit enorm să ajungă unde sunt, de la ambasadori în România până la CEO de companii uriașe. De la intelectuali de marcă, până la sportivi de performanță. Copiii români au opțiuni pe alese pe cine să asculte, de la cine să se inspire. Este un lucru unic în România! Detalii.

Sunt edituri care se implică să-i motiveze pe copii (precum Editura NICULESCU, Editura CORINT, CartiEngleza.ro, Editura Humanitas și sperăm altele). Sunt companii, precum Robofun. Sunt biblioteci. Sunt unele autorități ale statului, dar sperăm să ni se alăture și altele. 🙂

Sunt diverse asociații, precum Societatea pentru Muzica Clasică, sau persoane de bine.

Suntem noi, cei de la Asociația StartEvo.

Este Kidibot.

Unde se întâmplă? Cum păstrăm contactul?

• Pe site-ul www.kidibot.ro, imediat ce te-ai logat cu contul tău de părinte, vei primi mai multe detalii.
• Pe pagina de facebook a proiectului Kidibot –  https://www.facebook.com/kidibot

Eu cu ce pot să ajut?

Cel mai important lucru este să intri în comunitatea părinților Kidibot. Creează-ți aici un cont, dacă nu ai deja!

Evident, dacă ai copii, ajută-i să-și creeze cont GRATUIT pe Kidibot.ro

Dacă vrei să îi motivezi suplimentar, donează Asociației StartEvo bănuți, ca să îți faci copilul EROU. Detalii.

Povestește-le și altor părinți despre Kidibot. În special părinții prietenilor copiilor tăi. E ca mersul la sală. Dacă mergi singur, ai șanse mai mari să abandonezi. Dacă mergeți mai mulți, vă motivați unul pe altul să mergeți în continuare.

Povestește-le profesorilor de la școală despre Kidibot. Sunt 2 avantaje uriașe pentru ei să folosească Kidibot: își ajută copiii să citească și să învețe (obiectivul primordial al oricărui dascăl) și primesc diplome/adeverințe, care îi ajută la gradație, să obțină salarii mai mari. E simplu.

Creează cu ceilalți părinți din clasă un concurs motivațional suplimentar pentru copiii voștri care obțin rezultate bune pe Kidibot. Noi vă punem platforma gratuit la dispoziție, să se vadă topurile pe luptători, pe clase, pe școală, pe localitate, atât pe general cât și pe luni. Pe lângă premiile pe care le pot câștigă de la noi, poate le mai puteți da și voi ceva, de la strângeri de mână, bombonele, cărți, ieșiri în parc, etc.. E treaba voastră. Noi vă dăm un cod care îl puteți pune pe site-ul școlii, al asociației de părinți, pe pagina de facebook, etc., unde se pot vedea în timp real topurile. Iar copiii vor ști că la finalul lunii cei care se zbat mai mult, ori ca echipa, ori ca indivizi, vor mai primi ceva de la voi, asociația de părinți. Vezi aici mai multe detalii.

Fii un exemplu pentru copilul tău. De față cu copilul tău, citește! Forța exemplului este uriașă. E foarte greu să spui copilului să facă sau să nu facă ceva, atât timp cât tu te comporți invers.

Ajută-ne financiar. Donează bani sau premii noi interesante pe care să le folosim să motivăm miile de copii din România să citească și să învețe mai mult. Detalii.

Vino cu idei. Identifică probleme. Vino cu soluții. Trimite-ne sugestii. Implică-te!

Dacă folosești Chrome-ul pe calculator, instalează-ți extensia KIDIBOT.

Cumpără ce ai nevoie prin noi. Dacă vrei să cumperi ceva online, intră aici si dă click pe magazinul favorit. Când vei cumpăra prin noi, vei ajuta Kidibot cu câțiva lei pe care acel comerciant îi va plăti către noi drept mulțumire că te-am recomandat. Acei bănuți sunt extrem de utili pentru continuitatea proiectului Kidibot! Și nu te costă nimic să ne ajuți!

Ca orice călătorie epică și aceasta începe cu primul pas. Urmat de al doilea pas, al treilea și așa mai departe.


Fă primul pas. Crează-ți contul. Ulterior, o să îți arătăm ce trebuie să faci pas cu pas, ca să îți ajuți copilul să devină adultul pe care ți-l dorești. 🙂
Te așteptăm alături de alți români ciudați, care știu că este în puterea lor să schimbe lucrurile în bine, atât pentru copiii lor, cât și pentru țară.

Fii pregătit. Va fi o bătălie grea, dar plină de satisfacții.

Mulțumim pentru interesul tău!

Constantin Ferșeta
Vice-Președinte Asociația StartEvo și prietenul lui Kidibot

Partener Principal:

Kidibot caută partener principal!

Susținători activi:

Kidibot este sustinut de Mega Image Kidibot este sustinut de Raiffeisen Bank Kidibot este sustinut de Mindblower Kidibot este sustinut de Interbrand Kidibot este sustinut de Zooku

Edituri prietene:

Kidibot este sustinut de Editura Niculescu Kidibot este sustinut de Editura Arthur

Parteneri educaționali:

Kidibot este sustinut de Știință și Tehnică Kidibot este sustinut de Astroclubul Bucuresti

Partneri pentru românii din afara granițelor:

Kidibot este sustinut de Ministerul pentru Rom\nii de Pretutindeni

KIDIBOT în lume:

USA | UK | MD | IT | RO
Platforma Educațională Kidibot folosește cookie-uri funcționale și de trafic pentru a putea ajuta copiii să citească și să învețe mai mult.
Total time: 0.79518103599548 s