Micro-Curs despre Pensii

50 puncte bonus
1723 rezolvări
Romană

Autor quiz: JaguarulRosu22

4.9
(188)

Quiz despre pensii. Vă rugăm înainte să rezolvați quizul să citiți micro-cursul despre pensii, ca să învățați despre acest subiect și să aveți maximul de puncte!

Pinkbrain aruncă cu markere prin clasa. Oprește-l, câștigând această luptă!

Micro-curs Pensii

De ce avem nevoie de pensie? Când suntem copii, familia are grijă de noi. Când suntem adulți, noi avem grijă de noi înșine. Când îmbătrânim, nu mai avem putere de muncă și depindem de alții să ne ajute. În funcție de cum ne-am pregătit bătrânețea, putem să avem mai mult ajutor sau mai puțin. Ca adult te-ai obișnuit cu anumit standard al vieții, iar ca bătrân vrei să-l păstrezi.
Ce fel de pensii există în România? Pensie pe care ți-o da statul român, în funcție de cât ai contribuit și în funcție de resursele disponibile pe care le are statul – se numește pensia PILON 1. Pensia privată pe care ți-o da un fond de pensii, în funcție de cât ai contribuit pe perioada vieții tale. Această pensie se mai numește Pensie PILON 2. Pensia privată facultativă este o pensie pe care ți-o dă un fond de pensii la care ai contribuit voluntar. Această pensie se mai numește Pensie PILON 3.
Ce trebuie să facem ca să avem pensie cât mai mare? Treuie să contribuim la pensiile proprii cât mai mult și cât mai devreme.
Ce interes ar avea Crocobeții apropo de pensiile noastre? Păi, Crocobeții au tot interesul să ne fie rău. De exemplu, ei au interesul ca noi să nu fim deloc prevăzători, să nu ne punem bani deoparte, să cheltuim toți banii și când o să fim bătrâni, să ne fie cât mai greu. Cu cât suntem mai prevăzător și economisim pentru viitor, cu atât ne va fi mai bine. Mai știi fabula cu greierul și furnica? Ei bine, fii o furnică!
Exemple pensii diferite Când poți să începi să contribui la pensia ta? Cât de repede, cu atât mai bine.
De unde are bani statul român ca să plătească pensii? Pensiile acum sunt plătite din 2 surse de către statul român. În primul rând din taxele de pensie pe care le plătesc actualii angajați. Și, pentru că necesarul de bani nu este acoperit, se completează cu bani din alte surse, precum alte taxe. În timp numărul de adulți care plăteau pensia persoanelor în vârstă a scăzut constant, atât în România cât și la nivel global, odată cu îmbătrânirea populației. Acum raportul este aproape 1-la-1. Adică un angajat plătește pensia unui pensionar. În următorii ani, vor fi din ce în ce mai mulți pensionari și din ce în ce mai puțini angajați. Tu și părinții tăi trebuie să vă faceți planurile astfel încât să aveți și voi pensie care să vă ajute să vă păstrați nivelul de trai. Dar nu trebuie să vă bazați doar pe pensia de la stat.
Cum funcționează un sistem de pensii private? Tu plătești lunar o anumită sumă de bani, pe care fondul de pensii o investește în titluri de stat și acțiuni ale companiilor. Pentru administrarea banilor tăi, fondul de pensii reține un comision anual. Având în vedere că anual valoarea investiției tale crește, când vei ajunge la pensie vei primi o sumă lunară de bani (sau toți banii odată, cum preferi).

—————————————————————————————— –
Felicitari, ai ajuns la finalul cursului.
Acum te invit sa dai testul final.


După ce ai trecut prin MICRO-CURSUL despre PENSII, te așteptăm să rezolvi quizul aferent.
Mult succes!

Îți place quiz-ul făcut de acest user Kidibot?

Click să votezi!

Pentru că ți-a plăcut acest test ...

Provoacă-ți prietenii tăi să răspundă și ei!

Ne pare rău că un utilizator Kidibot a făcut un quiz atât de slab!

Probabil că a fost sabotat de către Crocobeți. Hai să-l îmbunătățim!

Spune-ne cum putem să-l îmbunătățim.

Exemple de întrebări din quizul "Micro-Curs despre Pensii"

  • Ce ar trebui să facă părinții tăi ca să aibă o pensie cât mai mare cănd va veni momentul?
  • Tu, dacă ai fi Crocobete, ce decizii ai vrea să ia dușmanii tăi, oamenii, astfel încât pe viitor, când vor îmbătrâni, să aibă venituri cât mai mici, ca să fie triști, bolnavi și dependenți de alții?
  • Când poți începe să contribui pentru pensia ta

Crezi că poți face un quiz mai bun decât Micro-Curs despre Pensii?

Click aici
Probleme cu Micro-Curs despre Pensii? Raportează!

Partener Principal:

Kidibot caută partener principal!

Susținători activi:

Kidibot este sustinut de Mega Image Kidibot este sustinut de Raiffeisen Bank Kidibot este sustinut de Mindblower Kidibot este sustinut de Interbrand Kidibot este sustinut de Zooku

Edituri prietene:

Kidibot este sustinut de Editura Niculescu Kidibot este sustinut de Editura Arthur

Parteneri educaționali:

Kidibot este sustinut de Știință și Tehnică Kidibot este sustinut de Astroclubul Bucuresti

Partneri pentru românii din afara granițelor:

Kidibot este sustinut de Ministerul pentru Rom\nii de Pretutindeni

KIDIBOT în lume:

USA | UK | MD | IT | RO
Platforma Educațională Kidibot folosește cookie-uri funcționale și de trafic pentru a putea ajuta copiii să citească și să învețe mai mult.
Total time: 2.9702050685883 s