Micro-Curs: Transferul banilor

200 puncte bonus
1860 rezolvări
Romană

Autor quiz: JaguarulRosu22

4.8
(167)

Quiz despre transferul banilor. Înainte să răspundeți la chestionar, vă rugăm să citiți micro-cursul despre transferul banilor.

Girafone te provoacă să rezolvi acest quiz.

Micro-curs transferul banilor De multe ori avem nevoie să trimitem sau să primim bani de la persoane din altă țară. Sunt mai multe modalități prin care se pot face aceste transferuri de bani, fiecare cu plusuri și minusuri. Azi o să învățăm rapid despre ele.
Riscurile transferurilor de bani de pe vremuri Pe vremuri era foarte riscant să duci bani dintr-un oraș în altul, pentru că puteai să fi jefuit. Riscul există și acum, doar ca mult redus. De aceea, s-au inventat numeroase modalități de transfer de bani care să implice riscuri mult mai mici spre deloc.
Tipuri de transfer de bani: Transfer bancar clasic. Dacă tu ai cont bancar și cealaltă persoană are un cont bancar, atunci puteți să faceți transfer de bani dintr-un cont în altul. Chiar dacă cele 2 conturi sunt deschise în valute diferite (de exemplu, contul tău din România este în lei iar contul prietenului tău din Marea Britanie este în lire englezești, banii vor ajunge, fiind schimbați din valuta finală de către bancă). Transfer prin Paypal. Paypal este un serviciu genial de administrare a banilor, pe baza adresei de email. Poți să-ți deschizi un cont de paypal gratuit și poți să primești/trimiți bani altei persoane pe baza adresei lui de email. De exemplu, contul de paypal al lui Kidibot este hello@kidibot.com. Deci, dacă vrei să ne trimiți niște bănuți, o poți face foarte ușor. Transfer prin Western Union. Să zicem că vrei să-i trimiți 300 de euro unui prieten care este în partea cealaltă a lumii. Te duci la un birou Western Union (le găsești de obicei în bănci), dai banii, spui cine este destinatarul, plătești taxa, iar în câteva minute persoana respectivă se poate prezenta la un birou Western Union de lângă ea să ridice banii cash doar cu un act de identitate.
Care este cea mai rapidă modalitate să trimit bani unei mătuși aflate într-o localitate din România aflată la câteva sute de kilometri depărtare? Săraca, trebuie să se opereze rapid și nu are suficienți bani. 🙁 Cea mai rapida modalitate este ca tu și ea să aveți conturile deschise la aceiași bancă. Astfel, dacă faci transfer bancar din contul tău bancar în contul ei, banii îi ajung instant și de obicei fără costuri. Dacă voi ați avea conturile deschise la bănci diferite, banii ar ajunge în aproximativ 1 zi. Deasemenea, ar fi ușor dacă tu te-ai duce la o sucursală bancară a băncii unde mătușa ta are deschis contul și să-i depui banii cash direct în contul ei. Întradevăr, mai trebuie să mai stai la coadă la ghișeu, dar este deasemenea o modalitate rapidă.
Avantaje și dezavantaje ale transferului de bani cu Paypal Avantaje Este foarte ușor de deschis un cont paypal Dezavantaje Costuri destul de ridicate la transfer/plată

Care dintre următoarele dezastre poate să afecteze transferurile bancare să mai aibă loc?

Având în vedere că transferurile bancare au nevoie de internet, în principiu dacă infrastructura de transport este afectată, atunci răspunsul este afirmativ. De exemplu, o flamă solară poate să supra-încarce cu electricitate statică circuitele și să ardă calculatoarele și firele electrice.

Un virus de calculator poate să strice deasemenea iremediabil calculatoarele și infrastructura internetului.

Iar un război poate să strice fizic conexiunile de transfer al datelor.

—————————————————————————————— –
Felicitari, ai ajuns la finalul cursului.
Acum te invit sa dai testul final.


După ce ai trecut prin MICRO-CURSUL despre TRANSFERUL BANILOR, te așteptăm să rezolvi quizul aferent.
Mult succes!

Îți place quiz-ul făcut de acest user Kidibot?

Click să votezi!

Pentru că ți-a plăcut acest test ...

Provoacă-ți prietenii tăi să răspundă și ei!

Ne pare rău că un utilizator Kidibot a făcut un quiz atât de slab!

Probabil că a fost sabotat de către Crocobeți. Hai să-l îmbunătățim!

Spune-ne cum putem să-l îmbunătățim.

Exemple de întrebări din quizul "Micro-Curs: Transferul banilor"

  • Tu ești în misiune cu echipa ta undeva prin țară. Ai nevoie de 500 de lei de la părinții tăi și ai un card bancar în portofel. Care este cea mai rapidă modalitate ca părinții tăi să-ți trimită bani?
  • Care este principalul avantaj al sistemului Paypal?
  • Pe vremuri, care era riscul principal dacă vroiai să duci bani cuiva?

Crezi că poți face un quiz mai bun decât Micro-Curs: Transferul banilor?

Click aici
Probleme cu Micro-Curs: Transferul banilor? Raportează!

Partener Principal:

Kidibot caută partener principal!

Susținători activi:

Kidibot este sustinut de Mega Image Kidibot este sustinut de Raiffeisen Bank Kidibot este sustinut de Mindblower Kidibot este sustinut de Interbrand Kidibot este sustinut de Zooku

Edituri prietene:

Kidibot este sustinut de Editura Niculescu Kidibot este sustinut de Editura Arthur

Parteneri educaționali:

Kidibot este sustinut de Știință și Tehnică Kidibot este sustinut de Astroclubul Bucuresti

Partneri pentru românii din afara granițelor:

Kidibot este sustinut de Ministerul pentru Rom\nii de Pretutindeni

KIDIBOT în lume:

USA | UK | CA | MD | IT | RO
Platforma Educațională Kidibot folosește cookie-uri funcționale și de trafic pentru a putea ajuta copiii să citească și să învețe mai mult.
Total time: 0.88017392158508 s