Nicușor – [2]

20 puncte bonus
24 rezolvări
Romană

Autor quiz: FotbalistulDestept15

5
(2)

Nicuşor este o povestire scurtă dedicată de autor copiilor săi. Se povesteşte că la marginea dinspre nord a unui oraş, pe malul unui iaz, se găsea o grădina foarte frumoasă, în care erau patru clădiri mari, importante: clădirea tribunalului, a prefecturii, a judecătoriei şi a casieriei. Prin această grădină trecea în fiecare zi, conul Mişu, în drum spre casă. Pe când trecea el, într-o zi de primăvară, prin grădină s-a oprit să asculte o privighetoare care cânta de atât de frumos, de răsuna grădina. Numai că, conul Mişu, ascultând cântecul păsării, descoperi într-un tufiş un băieţel, care asculta, la rându-i, glasul privighetorii.

Mai departe, autorul povesteşte, ziua Ajunului de Crăciun. Mama lui Nicuşor era plecată la casa casierului, să o ajute pe soţia acestuia la gătit şi la făcut curat, sora lui Lenuţa era cu dânsa, în timp ce tatăl lui era la cârciumă. Rămas singur, Nicuşor îşi pune în minte să se ducă la casa cea mare a lui conul Mişu, pentru a vedea şi el bradul cel mare de Crăciun, împodobit. In timp ce conul Mişu era în sanie şi se îndrepta spre casă, plin de daruri pentru copiii săi, Nicuşor îi ieşi in faţă, cu gândul că conul, om bun, îl va lua şi pe el să vadă bradul. Însă, conul Mişu, de cum îl văzu, strigă la el: „- În drum, hai? Drace împieliţat! Să te calce sania. Marş acasă!”
În finalul povestirii, observăm regretul şi căinţa conului Mişu, care îşi aminti cum îl alungase pe copil. Plin de remuşcări, aduse copilul în casă, îl îngriji, îi dărui multe, multe jucării atât lui cât şi surorii lui, Lenuţa.
Povestea se termină cu nădejdea conului Mişu în iertarea lui Dumnezeu, şi promisiunea către cucoana Zoe, de a proceda altfel în anul următor.

Stupidika o sa-ti arunce cu gelatina pe creierul colegilor. Castiga aceasta batalie ca sa eviti asta!

Îți place quiz-ul făcut de acest user Kidibot?

Click să votezi!

Pentru că ți-a plăcut acest test ...

Provoacă-ți prietenii tăi să răspundă și ei!

Ne pare rău că un utilizator Kidibot a făcut un quiz atât de slab!

Probabil că a fost sabotat de către Crocobeți. Hai să-l îmbunătățim!

Spune-ne cum putem să-l îmbunătățim.

Exemple de întrebări din quizul "Nicușor – [2]"

  • Pe unde e drumul lui conu Mișu ?
  • Câți copii are moș Mișu ?
  • Care este semnificația cuvântului “stingher” ?

Crezi că poți face un quiz mai bun decât Nicușor – [2]?

Click aici
Probleme cu Nicușor – [2]? Raportează!

Partener Principal:

Kidibot caută partener principal!

Susținători activi:

Kidibot este sustinut de Mega Image Kidibot este sustinut de Raiffeisen Bank Kidibot este sustinut de Mindblower Kidibot este sustinut de Interbrand Kidibot este sustinut de Zooku

Edituri prietene:

Kidibot este sustinut de Editura Niculescu Kidibot este sustinut de Editura Arthur

Parteneri educaționali:

Kidibot este sustinut de Știință și Tehnică Kidibot este sustinut de Astroclubul Bucuresti

Partneri pentru românii din afara granițelor:

Kidibot este sustinut de Ministerul pentru Rom\nii de Pretutindeni

KIDIBOT în lume:

USA | UK | MD | IT | RO
Platforma Educațională Kidibot folosește cookie-uri funcționale și de trafic pentru a putea ajuta copiii să citească și să învețe mai mult.
Total time: 1.0011720657349 s