Obligațiunile

50 puncte bonus
1714 rezolvări
Romană

Ce sunt obligațiunile? Înainte să rezolvați chestionarul, vă recomandăm să citiți micro-cursul despre obligațiuni

Micro-curs despre OBLIGAȚIUNI

Ce sunt obligațiunile?

Obligațiunile sunt titluri de valoare purtătoare de dobândă.
Cel care emite obligațiunile (de exemplu statul sau companiile) se ”obligă” ca să-ți dea înapoi banii pe care i-ai dat când ai cumpărat obligațiunea după o anumită perioadă de timp clar stabilită, împreună cu o dobândă clar stabilită.

Numele ”obligațiunii” vine de la ”a se obliga”. 🙂

 

Cum este dobânda la obligațiuni, comparativ cu dobânda bancară?

Este mai bună. Deci, dacă ai niște bani de care știi sigur că nu te vei atinge o anumită perioadă, poți să cumperi cu ei obligațiuni, pentru că ai certitudinea că îți va genera un venit sigur, mai mare decât la bancă.

Cine emite de obicei obligațiuni?

Statul, ca să se împrumute. Sau unele companii.

Ce grad de risc au obligațiunile față de acțiuni?

Mai mic. Obligațiunea este ca un contract dintre tine, cel care are banii în buzunar și cel care are nevoie de banii tăi. Dacă de aceiași bani cumperi acțiuni, valoarea lor poate să crească foarte mult, dar să și scadă foarte mult. Nimeni nu îți garantează nimic în cazul acțiunilor!

Care este diferența principală dintre obligațiuni și acțiuni?

Obligațiunile aduc un venit mai mic, dar garantat. La acțiuni, nimeni nu îți garantează câștigul (sau pierderea).

Cum se numește deținătorul unei obligațiuni?

Obligatar.

Interesant este că pe obligațiuni de obicei NU se trece numele proprietarului actual!

Problemă

Republica Kidibot are nevoie de finanțare pentru apărarea împotriva atacurilor Crocobeților, ca să cumpere cărți de matematică, fizică, chimie. Emite o serie de obligațiuni, denumite Kidi-obligațiuni pe care tu ai vrea să le cumperi. Care variantă de mai jos arată că e o obligațiune?

Dobândă fixă/an

Dobândă variabilă

Răspuns: Dobândă fixă/an

Ce înseamnă scadența?

Data la care emițătorul obligațiunilor se obligă să le răscumpere. Dacă ai obligațiuni și vrei să scapi de ele mai rapid, poți să le vinzi pe Bursa de Valori.

Ce este cuponul (sau rata cuponului)?

Este rata dobânzii pe care emitentul obligațiunii se obligă să o plătească la scadență. De exemplu, valoarea unei obligațiuni poate fi 100 de lei, durata poate fi 1 an de zile și cuponul este 5%. Adică peste 1 an de zile, tu vei primi 105 lei înapoi de la emițătorul obligațiunilor, când le va răscumpăra. Simplu.

Probleme cu Obligațiunile? Raportează!

Partener Principal:

Kidibot caută partener principal!

Susținători activi:

Kidibot este sustinut de OMV Petrom Kidibot este sustinut de Google Kidibot este sustinut de Electrica Kidibot este sustinut de Robofun Kidibot este sustinut de Zarva Kidibot este sustinut de Interbrand Kidibot este sustinut de BRD Kidibot este sustinut de Zooku Kidibot este sustinut de eMag Kidibot este sustinut de Telekom Kidibot este sustinut de Digi Kidibot este sustinut de Societatea Muzicala Kidibot este sustinut de Bucharest Science Festival Kidibot este sustinut de Kooperativa 2.0 Kidibot este sustinut de Soca Tour Kidibot este sustinut de Gadgetway Kidibot este sustinut de Farmaciile Richter

Edituri prietene:

Kidibot este sustinut de Editura Niculescu Kidibot este sustinut de Humanitas Junior Kidibot este sustinut de Editura Corint Junior Kidibot este sustinut de Editura Arthur

Parteneri educaționali:

Kidibot este sustinut de Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale Kidibot este sustinut de Știință și Tehnică Kidibot este sustinut de Raiffeisen Bank Kidibot este sustinut de Astroclubul Bucuresti Kidibot este sustinut de Institutul Geologic al Romaniei

Parteneri pentru românii din afara granițelor României:

Kidibot este sustinut de Ministerul pentru Rom\nii de Pretutindeni Kidibot este sustinut de FORI - Federația Organizațiilor Românești din Italia
Acest proiect este realizat cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni. Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a MRP.

KIDIBOT în lume:

USA | UK | CA | CH | ES | AE | IT | RO
Total time: 1.4253630638123 s