KIDIBOT ajută copiii să VREA să citească mai multe cărți, folosind presiunea socială pozitivă!

  • 500+ echipe, 300+ școli, 100+ localități.
  • Și copilul tău se poate înscrie acum GRATUIT!
  • Recomandat de părinți și profesori!


Dar cum funcționează KIDIBOT?

Copiii răspund la chestionare, dovedind astfel că au citit diverse cărți/lecturi.

Astfel, ei câștigă puncte, stima, respectul altora și respect de sine. Bonus premii surpriză. 🙂
Chestionarele sunt făcute după cărțile din listele de lecturi suplimentare date la clasele I-VIII (povești, proză, poezii, etc.), plus cărți comerciale, cărți în engleză și chiar chestionare de matematică!

Citind, își ajută echipa să evolueze.

KIDIBOT stimulează lucrul în echipă. Copilul tău, împreună cu colegii lui de clasă, formează o echipă unită. Într-o prima fază, de antrenament, ei se vor lupta cu alte echipe din țară. Ulterior, după ce absolvă ACADEMIA KIDIBOT, se va lupta cu echipele de extratereștrii CROCOBEȚI!

Se crează o presiune socială pozitivă.

Cititul devine cool. Copiii se îndeamnă unul pe altul ca să citească mai multe cărți, să câștige mai multe puncte și insigne pe KIDIBOT și să crească în clasament. Uitați-vă în topuri, să vedeți ce pasiuni apar când e vorba de patriotismul local (clasa mea, școala mea și localitatea mea trebuie să fie cât mai sus în clasament!)

Care este povestea KIDIBOT?

Extratereștrii CROCOBEȚI vor să cucerească Pământul. Armele lor principale sunt lenea și prostia.

CROCOBETEBeedoCaptain-NecroCaraplixDuo-BroNokkoQuatropodChicky-BrikiCaptain-SpikeBurtosuTaka

KIDIBOT este un roboțel venit din spatiu care ajută pe copii să îi învingă pe CROCOBEȚI. Singura modalitate să învingem CROCOBEȚII este să fim mai deștepti decât ei. Iar ca sa fim deștepți trebuie să citim cât mai multe carti. Copiii dovedesc că au citit și primesc nenumărate beneficii.

Platforma KIDIBOT îi ajută pe copii să lupte în echipă și să câștige puncte și insigne citind cărți.

Ce puteți face Dvs.:

Spuneți-le copiilor să își creeze un cont pe aplicația KIDIBOT pe telefon/tableta/site.
Încurajați copiii să completeze quiz-urile ca să își ajute clasa să salveze planeta.

Daca aveti întrebări, puteti să contactati direct echipa KIDIBOT aici.

KIDIBOT în media

Am apărut și la ZF Live:

KIDIBOT a câștigat locul III la concursul Digitaliada 2017, organizat de Fundația Orange.

Am câștigat locul III la Webstock 2017, organizat de Evensys și Vodafone.

Am câștigat concursul de CSR organizat de ELECTRICA în 2016.

Ne-am poziționat în top 5 finaliști la concursul Creative Business Cup, una dintre cele mai mari competiții internaționale din sectorul industriilor creative, susținut de Banca Transilvania.

Alte apariții în media.

Testimoniale primite de la părinți și profesori

„Proiectul KIDIBOT este EXCEPȚIONAL. Sunt extrem de încântată de el. Deja 8 copii de viitoare clasă I sunt înscriși și acumulează puncte. De fapt, experiență de învățare….
[…]
Am diseminat proiectul pe pagina de facebook a școlii. Deci… deja l-am recomandat tuturor copiilor și profesorilor din școală.”

Prof. Dana Tufeanu
ȘCOALA GIMNAZIALĂ ”MATEI BASARAB”
Pitești, Arges


„Faceți un lucru foarte bun cu platforma de quiz-uri.
Fetele mele sunt încântate. Inițial i-am făcut cont doar celei mari, care o să înceapă clasa a 3-a la toamnă, dar m-am trezit cu scandal și lacrimi că vrea și cea mică (care abia a terminat clasa pregătitoare și nu prea știe să citească).
O să le recomand și altor colegi/prieteni.”

Anatolie Zglavoci
Părinte
București


„V-am descoperit din intamplare. Elevii cititori ai clasei pornesc in aventura foarte captivanta a povestii dvs pentru a stimula lectura la cei mici.
Quiz-urile sunt catalizatorul pt obtinerea de puncte, de insigne, de a fi propulsati la alt nivel.[…] Proiectul Kidibot ne atrage. Voi povesti si colegelor despre StartEvo, Kidibot si Crocobeti, precum si clasei pt a-i ajuta sa-si faca cont si sa aiba dorinta de a intra in acest joc minunat.”

Prof. inv. primar Dana Tanu
Scoala nr. 1, Matca, jud. Galati


„Proiectul Kidibot este foarte interesant și îi motivează pe elevi să citească. Cu siguranță că din toamnă o să-l recomand și colegilor. „

Profesor Cristina Timu


„În primul rând, mulţumesc mult pentru munca uriaşă pe care o faceţi în cadrul acestui proiect. În şcoala noastră, Şcoala Gimnazială Domino Servite, Voiteg, jud. Timiş, acest concurs e foarte îndrăgit. Suntem o şcoală particulară, destul de mică, situată în mediul rural, dar ne dăm toate silinţele să-i motivăm pe copii să citească. Avem o bibliotecă unde copii vin săptămânal să-şi împrumute cărţi şi îi verificăm dacă citesc şi, pot spune cu bucurie, cei mai mulţi dintre ei chiar citesc cărţile împrumutate.

Acum, răspunsurile la întrebările adresate:

1. Cred că ar fi de folos dacă eu, ca profesor, aş putea gestiona conturile elevilor din clasa mea. Unii şi-au creat 2 conturi pentru că nu-şi mai aminteau parola şi consider că ar fi bine dacă aş putea să „fac ordine” între conturile active şi inactive. În rest, sunt mulţumită de platformă. Copiii o utilizează cu mare uşurinţă.

2. Proiectul KIDIBOT, din punctul meu de vedere, este nemaipomenit.
Completează foarte bine munca pe care o depunem noi la clasă. De multe ori, când ne mai rămâneau câteva minute libere după terminarea orei de curs, mergeam cu elevii în sala de informatică pentru a rezolva câteva quiz-uri… Noi ne-am înscris spre finalul anului şcolar, dar nu uit ziua în care elevii au descoperit topul şcolilor şi au căutat-o pe a noastră.. eram aproximativ pe locul 20, dacă bine mai ţin minte. În acea zi, fiecare elev a valorificat minutele libere pentru a urca şcoala în clasament. Spre finalul zilei, eram spre locul 6. În dimineaţa următoare, când elevii s-au
întors la şcoală, se auzea un zumzet printre ei: „Suntem pe locul 5”. După primele 2 pauze în care elevii au mai răspuns la quiz-uri, deja urcasem pe locul 4.. Freamătul acela din şcoală, bucuria de pe feţele lor, ambiţia de a propulsa şcoala spre locurile fruntaşe, mă face să cred că merită tot efortul. Şi acum, în vacanţă, când mă mai întâlnesc cu elevi din clasa mea, îmi spun: „Doamna, aţi văzut? Suntem pe locul 2!”

Mulţumesc mult pentru tot ce faceţi! E un lucru foarte bun!

3. La noi în şcoală toate cadrele didactice ştiu de acest proiect, dar l-aş recomanda cu bucurie oricărui alt profesor cu care aş intra în contact.”

Prof. Cosmescu Debora – Viorica
Şcoala Gimnazială Domino Servite, Voiteg, jud. Timiş


Baietelul meu Matei Tudor din TG Mures, Scoala 20, Clasa a 3-a A, a fost entuziasmat de aplicatia Kidibot si a facut foarte multe puncte in primele zile. Eu am incercat sa-i cooptez si pe alti parinti sa le deschida cont copiilor (mai ales ca aveau un cerc de lectura in clasa)dar parintii nu prea s-au implicat si Tudor, fiind singur dintre prietenii lui, nu a continuat sa utilizeze aplicatia. Sunt sigur ca daca ar fi „prins” si la alti parinti / copii din clasa atunci ar fi continuat sa o utilizeze.
Deci sfaturi: cautati mai multe solutii sa creati comunitatea, probabil implicand si profesorii de literatura, invatatorii, etc sa convinga mai multi parinti / copii. Cheia initiala este la parinti / profesori pentru a-i introduce, apoi copii trebuie sa gaseasca aplicatia atractiva pentru a continua sa o utilizeze.
Posibil un concurs pe 6 luni cu niste premii ar fi stimulativ.

Este o aplicatie foarte utila, care creeaza o punte intre carti si tehnologie, intre citit si joaca electronica, care incearca sa reconecteze copii de azi cu universul cartilor.

Mircea Matei – Parinte
Tg. Mures


Lista cărților după care am facut chestionare este disponibilă aici!

Partener Principal:

Kidibot este sustinut de Electrica

Susținători:

Kidibot este sustinut de Google Kidibot este sustinut de BWT Water and More Kidibot este sustinut de Interbrand Kidibot este sustinut de Sprint Curier Kidibot este sustinut de Animax Kidibot este sustinut de ARCUB

Edituri prietene:

Kidibot este sustinut de Asociatia Curtea Veche Kidibot este sustinut de Editura Arthur
Total time: 1513366477.0611 s